Stroški blokade transakcijskega računa

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
Gorazd
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec
Kraj: Ptuj, Maribor, Slovenija
Kontakt:

Stroški blokade transakcijskega računa

Odgovor Napisal/-a Gorazd »

Stroški zamudnih obresti za nepravočasna plačila dajatev so davčno nepriznani...

Kaj pa je npr. s stroški, ki so prikazani na izpisku TRR podjetja, ki se navezujejo na blokado TRR? Npr. nadomestilo za izvršitev sodnega sklepa? Nadomestilo banke za blokado računa?

So ti stroški davčno priznani?

Lp
Gorazd
kaltrzic
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a kaltrzic »

Ni nikjer napisano, da niso, vendar jih jaz iz previdnosti ne dajem med davčno priznane. To pa zato, ker niso pogoj za opravljanje dejavnosti (niso povezani z doseganjem prihodkov) in tudi niso posledica opravljanja dejavnosti. So posledica nelikvidnosti firme, včasih tudi površnosti.
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

A ni nelikvidnost posledica opravljanja dejavnosti firme (malo šale ne škodi)? :roll:
Tudi jaz bi jih zaradi samega miru izločil iz davčne bilance.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
kaltrzic
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a kaltrzic »

Ampak, Gorazd im Mirko, PA JE napisano, da to niso davčno priznani stroški. V 21. členu ZDDPO-1, 1. odstavek, 6. točka.

Sem pravkar iskala eno drugo reč, pa mi je to padlo v oči. Sem ta zakon gotovo vsaj 5x prebrala, pa mi vse sproti iz glave uide! Groza, bom res morala spokati stran od tega dela!

Lep pozdrav in lep vikend - kljub napovedanemu dežju (pa saj smo se ga letos že navadili - človek se vsemu privadi, ali ne?) Alena
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Saj vem, le malce polemiziram. :spomezik:
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
Odgovori