mesečni fond ur

Teme, ki jih ne morete uvrstiti drugam

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
CIPRESA
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

mesečni fond ur

Odgovor Napisal/-a CIPRESA »

Sem s.p., nimam zaposlenih ampak delam sam in sem lastnik s.p.-ja. Ker je moje delo - delo na terenu čez mesec večkrat presežem mesečni fond nadur 20. Ali je za lastnika s.p.-ja tudi pomembno da tega ne presega????
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Jaz bi rekel, da ne. Vi niste zaposleni po Zakonu o delovnih razmerjih, kjer je za zaposlene omejitev ur, niti ne spadate pod nobeno kolektivno pogodbo. To bi veljalo po mojem le za morebitne vaše zaposlene delavce. Nihče vas ne sili in nihče vam ne brani delati, kolikor je potrebno.

Če ni drugih zakonskih omejitev, bi rekel, da po Zakonu o delovnih razmerjih teh omejitev ni. Pri vas ni podrejenega stanja delodajalec - delavec.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
Stela1
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a Stela1 »

Če imaš s.p. in si "sam svoj gospodar", lahko delaš do onemoglosti (tudi 24 ur dnevno). To je samo tvoja skrb in volja. Več delaš - več zaslužiš (saj delaš zase).

LP
CIPRESA
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a CIPRESA »

se pravi da sedanja uredba glede malice in tistih 163 sit ki pripada za nadure lahko prištevam zraven malice ne glede koliko nadur je oz. za toliko nadur kolikor jih dejansko res je. Ker smo jih ta mesec imeli več kot 20 in sicer vedno več kot 10 ur dnevno in potem lahko v stroške knjižim tudi malico (163 sit/uro) za vse nadure.
Sili
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a Sili »

Po mojem mnenju lahko obračunaš povečano malico za delo tudi 10 ur za vsak dan, vendar pa lahko davčni inšpektor podvomi v realnost obračuna, če se takšen obseg dela ne bo poznal v mesečni realizaciji.
Odgovori