SFR - zaokroževanje
Moderator: Mirko Zbačnik
SFR
Mirko to žal ne pomeni 10 "močnih" strank (nisem še na svojem) in tu ne vidim tolažbe. Je že tako, da so nekateri lastniki več firm
Evida - če imate program kolikor toliko soliden za evidentiranje poslovnih dogodkov, potem morate z programerjem nastaviti sektorje. Da ne bova delalel reklamo, mi pišite na e-mail ali v zasebno sporočilo pa vam rade volje pomagam z statistiko.
Evida - če imate program kolikor toliko soliden za evidentiranje poslovnih dogodkov, potem morate z programerjem nastaviti sektorje. Da ne bova delalel reklamo, mi pišite na e-mail ali v zasebno sporočilo pa vam rade volje pomagam z statistiko.
SFR
Pa saj posebnega programa itak niLOTICA napisal/-a:Evida, tudi jaz nimam te sreče, da bi imela program. Delam ročno, malo si pomagam z excelom. Vzame kar dosti časa, nikoli pa nisem prepričana ali je res prav. Ampak se nič ne sekiram![]()
Vse morate priredit v programih kamor knjižite dogodke.
Deja
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Jaz sem imel možnost, da bi si pomagam s programom. A ker sta bila to majni podjetji, sem prej napravil vse ročno, kot da bi preveril in uredil vse šifrante (od dobaviteljev, kupcev, DRUS...). Je pa dobo, ker je vse v Excelu in si pri seštevkih pomagaš lahk s formulami.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

Re: ??
Hja, saj jasno je bilo že prej (da bodo težave z zaokroževanjemMG napisal/-a:Jure. Poročajte o napredku. ali vam je sedaj kaj bolj jasno ??
OK, na koncu sem (smo) se odločil(i), da zaokrožujem končne seštevke.
Najprej iz glavne knjige zberem ustrezne knjižbe, konte, določim sektorje,
potem pa zneske seštejem. Te vsote zaokrožim na 1000, in te rezultate
seštevam po drevesu navzgor.
Tako da so pravilni zneski, ki so čisto na dnu drevesa in
se jih tudi da preveriti ročno. Bolj proti vrhu drevesa se
pojavljajo napake, ampak največ za nekaj 1000.
Na koncu pa pripravim še XML datoteko.
Še računovodkinja preveri in požegna zadevo, potem pa gre k strankam.
zaokroževanje.
Tako delamo tudi mi. Isto metodo uporabljamo tako pri statistiki kot pri bilancah.
Pozdrav vsem,
MG
Pozdrav vsem,
MG