dohodnina

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
zvezdica
Novinec
Novinec

dohodnina

Odgovor Napisal/-a zvezdica »

Pozdravljeni!

Imam problemček, ki pa mu boste vi gotovo kos.

Računala sem si dohodnino, pa se mi je malo zapletlo in sicer na koncu ko pride do dejanskega zneska dohodnine ne vem ali to dobim nazaj ali to plačam državi.

Nazoren primer:ko mi program izračuna pride znesek 22.000, pa ne vem ali to dam njim ali oni meni?
Silvy
Začetnik
Začetnik
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a Silvy »

Ne vem sicer kateri program ste uporabljali, torej katere podatke vam na koncu pokaže. Dejstvo je, če je plačana dohodnina med letom višja od obračunane, potem je znesek v vaše dobro, ga boste torej dobili vrnjenega, če pa je obratno - obračunana doh. večja od plačane med letom, boste morali razliko plačati Dursu.

Upam, da sem kaj pomagala, lep pozdrav!
sbolha
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a sbolha »

Pozdravljeni,
Program, ki ga jaz uporabljam (DZS) mi izpiše povrnjeno ali doplačilo.
Drugače poglej v izračunu, koliko je znesek izračunanega davka in poišči razliko med že plačanim. Če si med letom plačala višjo akontacijo, kot ti je pokazal izračun, dobiš povrnjeno.
LP
Iva
zvezdica
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a zvezdica »

Kaj pa če med letom nisem plačevala akontacij, ker imam samo obračunane toda neplačane akontacije. Kaj pa potem, najbrž ne morem pričakovati, da mi bo država vrnila karkoli?

lp
mark_si
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a mark_si »

Enostavna in učinkovita rešitev: izračunaj si dohodnino še brez olajšav. Če bo znesek nižji ali celo negativen, je bilo vračilo, če bo znesek višji je doplačilo.
Odgovori