BREZPOSELNA NA PORODNIŠKO

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
snuf24
Nov član
Nov član

BREZPOSELNA NA PORODNIŠKO

Odgovor Napisal/-a snuf24 »

trenutno sem brezposelna, prijavljena na zavodu. v naslednjem mesecu nameravam odpreti svoj s.p. danes sem izvedela, da sem noseča. kaj mi priporočate glede porodniške? odpreti s.p ali ostati prijavljena na zavodu? kaj se mi denarno bolj izplača?

hvala
Lina
jambolaja
Nadračunovodja
Nadračunovodja
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a jambolaja »

Težko je svetovati. Odvisno od tega kakšno osnovo za prispevke bi imela kot s.p. in kakšno plačo ste dobivali predno ste ostali brez službe. Pozanimajte se na Centru za socilano delo kakšno nadomestilo bi vam izplačevali na porodniški v enem in drugem primeru. Mogoče bi se splačalo odpreti s.p., da se lahko počasi uvajate v delo katero boste opravljali po porodniške. V vsakem primeru veliko sreče in čestitke! :)
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Kaj, ko bi stopili do svoje referentke na zavodu za zaposlovanje, mogoče imate tam uvidevno "dušo" in vam bi svetovala. A mogoče še prejemate kako nadometilo? V tem primeru se vam mogoče doba "zamrzne". No ne vem, a mogoče bi pa le stopili tja.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
MG
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Koper

nasvet

Odgovor Napisal/-a MG »

Sicer ni nujno, da je vsepovsod tako ampak jaz sem imela na Centru za socilano delo eno zelo fajn referentko, ki mi je vse v naprej izračunala po vseh mogočih varijantah.

če to ne bo šlo pa mogoče za prvo informacijo ima center za socialno delo LJ- Šiška zelo dobro stran kjer si lahko marsikaj izračunate sami. ( Upam, da ni reklama )

http://www.csd-lj-siska.si/prejemki/prejemki.asp

Pa lepo in brezskrbno nosečnost vam želim.

Pozdrav vsem,

MG
snuf24
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a snuf24 »

Hvala vsem trem za odgovor. Ja, danes sem bila na Zavodu in na Socialni. Do takrat bom kar privatnica.

Vsem lep dan
Odgovori