Dobim nazaj hrvaški davek?

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
Aleš Ravnikar
Novinec
Novinec

Dobim nazaj hrvaški davek?

Odgovor Napisal/-a Aleš Ravnikar »

Pozdravljeni.

Odločam se za nakup digitalnega fotoaparata večje vrednosti. Pomislil sem, da bi ga morda lahko kupil na Hrvaškem. Zdaj pa me zanima se sploh lahko dobi oziroma se mi povrne hrvaški davek nazaj? Tako kot smo včasih dobili avstrijski davek (MwSt.)

Hvala vam za odgovor.

Lepo pozdravljeni.
arav
mincek
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a mincek »

V kolikor ga kupujete kot fizicna oseba - da.
Mincek
hlh
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a hlh »

Kakšen je pa postopek?
hlh
MG
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Koper

vračilo ddv

Odgovor Napisal/-a MG »

V trgovini v kateri nameravate kupiti aparat se pozanimajte če imajosistem tax refound.
Ob nakupu vam na podlagi računa in vašega osebnega dokumenta izpolnejo obrazec in pripnejo original račun. Ov prenosu blaga čez mejo vam morajo hrvaški mejni organi ( carina ) obrazec potrditi.

Poti za vračilo je več:

1. Ob naslednjem obisku iste trgovina vam znesek DDV izplačajo

2. Obnete se na tax refound pisarno v sloveniji- ponavadi nekje na meji ( Kompas MTs ali podobno ) in vam znesek DDV - zmanjšan za njihovo provizijo vrnejo.

3. Obrazec pošljete na tax refound in vam znesek minus stroške in provizijo izplačajo s čekom po pošti.

Najboj ugodno - če trgovina ni predaleč je, da vam znesek izplačajo v trgovini.

Pozdrav vsem,

MG
nina0
Računovodski mojster
Računovodski mojster

Odgovor Napisal/-a nina0 »

MG,ker vidim da kar dobro poznate zadevo z vračilo davka me zanima, če morda poznate postopek kako podjetje od DURS zahteva nazaj DDV, ki ga je vrnilo tujcu (gotovina, blag.izdatek), ki ni iz EU oz.ga je plačalo preko ŽR podjetju, ki je tujcu ta DDV vrnilo. Kateri so obrazci ter kaj vse je potrebno predložiti??

HVALA, NINA
MG
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Koper

vračilo ddv

Odgovor Napisal/-a MG »

Stranka predloži obrazec potrjen s strani mejnih organov. Vi ji izplačate denar. Blagajniški izdatek mora stranka podpisati.
Če vam obrazec pošlje global refound in plačate preko ttr morae imeti potrdilo o plačilu.

Te obrazce skupaj z mesečnim zbirnikom pošljete na davčno in vam oni nakažejo denar na vaš TRR.

Več si preberite na naslednjem linku:
http://www.gzs.si/Nivo3.asp?ID=17634&IDpm=7882

Pozdrav vsem,

MG
Odgovori