Grem na svoje...

Teme, ki jih ne morete uvrstiti drugam

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Grem na svoje...

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Res, da o tem že sanjal že pred časom, a tokrat (upam) gre zares. Z novim letom bi šel na svoje, se pravi, da bi odprl "s.p." z dejavnostjo ki jo mislim da kolikor toliko vsaj pribljižno obvladam - računovodske storitve. To temo sem že imel odprto, takrat sem se odločil, da zaenkrat ne bi stranke hodile k mani, pač pa jaz k njim.

Imam pa kup vprašanj, ki me mučijo. Zato bi mi mogoče lahko zaupali, na kaj naj bom še posebno pozoren, kaj naj nudim. Programi so takšni, da je skoraj težje voditi le glavno knjigo kot pa tudi analitiko, kako vi to vodite, ali naj ponudim tudi storitve elektronskega plačevanja (za dve stranki to delam že sedaj), kaj naj bi še registriral, pod "naše storitve". Skratka, rad bi se seznanil s kakršnokoli težavo(ico), na katero lahko naletim, tudi na to, kar se trenutno ne spomnim.

Ne bi rad spraševal o % doseganja tarife, ker smo o tem že govorili, a vseeno bi mi bil tudi ta namig dobrodošel, da se ne lovim v temi. Lahko se poslužite tudi zasebnih spročil. Vesel bi bil kakršnegakoli mnenja, pa magari negativnega...

Lep dan še naprej!
Slika
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
mincek
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a mincek »

Hvaležne stranke cenijo tudi drobne storitve, kot so poročanja BS, pošiljanje ODO obrazcev, izpolnjevanje M4 obrazca, skratka, vse tisto, kar običajno mali podjetniki pozabljamo, ker garamo od jutra do noči.

Veliko uspeha, pa upam da bomo še naprej deležni vašega sodelovanja na forumu.
Mincek
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kontakt:

Nekaj članov mi je že poslalo nekaj dragocenih nasvetov in se jim iskreno zahvaljujem!

P.S.: Ko bom imel čas, bom to strnil (malce cenzuriral) in objavil tu, da bo na razpolago tudi drugim. :mrgreen:
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kontakt:

Še enkrat se vsem, ki ste mi posredovali svoje izkušnje, nasvete iskreno zahvaljujem! Zelo ste mi pomagali.

klical sem na tržno inšpekcijo in izvedel nekaj zelo koristnega - namreč za dejavnost ni več potreben posebej opremljen prostor, ni potrebna nobena "odločba" o tem, lahko registriraš in delaš. Ko sem lani spraševal na to temo, ste mi svetovali, da naj poslujem tako, da ne bi imel obiskov strank doma - to ni več potrebno. Super.

Še enkrat hvala in ko bom imel čas, bom strnil vaše misli in jih objavil. Ker so mnenja zelo osebna, bol misli le strnil.
Mirko Slika
KAJ
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a KAJ »

Že par let velja,da za pričetek opravljanja dejavnosti(razen za določene) ni več potrebno dovoljenje Upravne enote in pregled poslovnih prostorov
s strani Zavoda za varstvo pri delu.Toda kljub temu ,morajo biti poslovni prostori taki,da zadovoljujejo minimalne tehnične standarde(ogrevanje,prezračevanje,osvetlitev,prva pomoč),varstvo pred požarom(gasilniki,hidranti,požarni red...Tekom poslovanja še vedno lahko pride
inšpekcija in preveri zg.naštete stvari.Vsi ti standardi pa so raztreseni po raznih uradnih listih(če bi me hoteli vprašati,kje to piše).
Veliko uspeha.
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kontakt:

Kaj, hvala. Bom upošteal! :spomezik:
Mirko Slika
Odgovori