društvo-plačilo sodnikom po podjemni pogodbi v gotovini
Moderator: Mirko Zbačnik
društvo-plačilo sodnikom po podjemni pogodbi v gotovini
Od MNZ smo prejeli obvestilo, da se lahko sodnikom in delegatom plačajo storitve v gotovini po podjemni pogodbi. Zanima me, ali je potrebno poravnati Durs vse prispevke ali samo posebni davek na določene prejemke. Prosila bi nekoga, ki je mogoče že imel opravka s tem, da če lahko izračuna primer za izplačilo v višini 24.600 SIT neto. Za uslugo se vnaprej zahvaljujem!
diana
društvo-obračun posebnega davka na določene prejemke
Hvala za odgovor!
Zanima me pa še naslednje: posebni davek na določene prejemke:ali se plača od posameznega zneska ali se sešteva za posameznika in se plača od zneska 150.000 SIT. Zneski, ki jih bomo plačevali so nizki tam od 11.600 dalje do 20.300 SIT, vendar mi ta posebni davek ni čisto jasen. Hvala za odgovor!
Zanima me pa še naslednje: posebni davek na določene prejemke:ali se plača od posameznega zneska ali se sešteva za posameznika in se plača od zneska 150.000 SIT. Zneski, ki jih bomo plačevali so nizki tam od 11.600 dalje do 20.300 SIT, vendar mi ta posebni davek ni čisto jasen. Hvala za odgovor!
diana
Nina hvala, izračun že poznam, pri vsakem znesku izračuna tudi ta posebni davek na določene prejemke, v zakonu piše da do zneska 150.000 SIT tega davka ne obračunamo. Kako je s tem? Izračuna se, plača pa ne, dokler ni znesek na posameznika dosežen 150.000 SIT-gre se za podjemno pogodbo. Ali je tako mišljeno? Hvala!
diana