TEŽAVE Z ZAPOSLITVIJO.
Moderator: Mirko Zbačnik
TEŽAVE Z ZAPOSLITVIJO.
Dve leti že pogodbeno (honorarno delam) za S.p., ki mi obljublja, da me bo redno zaposlil. Vedno se kaj spremeni, da do tega ne pride. Prosim, svetujte mi kaj mi je pri mojih 46 letih storiti. Delovno dobo si plačujem sama, nimam pa ne malice, prevoz na delo, regresa, božičnice, imela sem operacijo in tudi bolniške ni bilo. Kako potem preživeti. Hvala za odgovor in kakšen dober nasvet.
fani, ne morem ti dati nobenega konkretnega odgovora za tvoj problem, lahko ti povem v tolažbo (ali spodbudo), da časi niso ravno rožnati. vsi skupaj smo, se mi zdi samo še na tem, da se preživljamo... poskusi pri iskanju kakšne bolj sigurne oz. redne zaposlitve. kar se tiče malice in prevoza na delo pa toliko: opažam, da vse več s.p. teh dodatkov k plači sploh ne plačuje več. po drugi strani pa moraš razumeti tudi delodajalca, ki zaposli osebo in od nje pričakuje pomoč, da potem ostane na tem , da mora opraviti svoje delo in delo zaposlenega, zaslužiti svojo plača in plačo zaposlenega. upam, da te nisem užalila, ampak imam kar nekaj primerov, ko so s.p. ostali v stiski ravno zaradi tega, ker niso imeli zanesljivih delavcev in niso mogli opraviti naročenih del v roku in dovolj kvalitetno. mnenja sem tudi, da mi vsi plačujemo mesečno določen odstotek od bto plače za zaposlovanje. mogoče bi se mogli vprašati, kaj lahko naredi država za to, kar pobere? mogoče ne bi bilo slabo, če bi se poskušala pogovoriti na zavodu za zaposlovanje, da ti omogočijo (plačajo) kakšno dodatno izobraževanje, da se boš lahko lažje zaposlila, ali pa ti pomagajo okoli svetovanja, glede na tvojo izobrazbo in starost. poskusi biti malo bolj aktivna, da ne rečem agresivna. pa lep pozdrav,
petra
petra