Račun Telekoma

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
CINTHIA
Novinec
Novinec
Kraj: LJUBLJANA

Račun Telekoma

Odgovor Napisal/-a CINTHIA »

Telekom nam je v svojem računu za opravljene telefonske storitve med ostalimi storitvami fakturural tudi "telegram za notranji promet" od katerega pa za razliko od ostalih storitev ni obračunal DDV. Pri tem se sklicuje na 2.tč. 9. odstavka 21. člena Z-DDV. Kdo je v takem primeru dolžan obračunati DDV? Med oprostitvami tovrstnih storitev ne najedmo. Ali smo ga dolžni obračunati mi, kot prejemniki in si sočasno odbijemo vstopni DDV ali pa ta promet sploh ni obdavčljiv? Kako je z vpisom v davčne evidence?

Hvala za odgovor.
Capyka
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a Capyka »

Navadno telekom pošlje posebej obračun za telegrame - malo kasneje pride kot račun :roll: , in gor na tem obračun je obračunan davek.

lp
MATEJA37
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a MATEJA37 »

Ko dobimo račun od Telekoma za telegram, zaračunamo naprej brez DDV in napišemo isti člen. Ne vem pa, če je to prav.
Nikoli pa nismo dobili še enkrat računa od Telekoma, kjer bi bil obračunan davek.

Lp
Mateja
Capyka
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a Capyka »

Resno? :?:

Mi vedno dobimo nekak obračunski list, kjer je gor specificirano navedeno vse in obračunan davek. :?
MATEJA37
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a MATEJA37 »

Sami smo k računu od Telekoma priložili potrdilo o oddaji telegrama od Pošte, da je bila opravljena storitev. To potrdilo je dobila od Pošte oseba katera je naročila telegram in na tem je tudi obračunan davek.
Ker nam Telekom ni zaračunal DDV, ga tudi mi nismo.
Prosim še za kakšno mnenje, kaj je prav. Da bomo vsaj v bodoče delali prav.

Lp
Mateja
Odgovori