Letos sem bila zaposlena do 31. marca pri enem podjetju, kjer mi je pogodba potekla. Izplačali so mi regres in upravičena sem bila do dopusta za 3 mesece.
S 1. avgustom sem dobila novo zaposlitev. Zanima me, koliko dopusta mi pripada in kdaj ga lahko začnem koristiti, ter kdaj in koliko sem upravičena do regresa?
Lep pozdrav
Dopust in regres
Moderator: Mirko Zbačnik
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Pri vas gre za prekinitev zaposlitve, pri prvem delodajalcu ste prejeli sorazmeren del dopusta (verjetno tudi regresa - niste nvedli). Nova zaposlitev je s 1. avgustom, kar pomeni, da boste letos zaposleni 5 mesecev. ker v tem letu ne boste presegli 6. nesecev, vam bo pripadal sorazmeren del dopusta in ravno tako sorazmeren del regresa. Z dopustom lahko pričnete že prvi mesec v sorazmernem delu (1/12), v naslednjem ste skupno upravičeni 2/12 in do konec leta 5/12. Izplačilo regresa je možno tudi še v januarju za nazaj, kot prakticirajo v nekaterih firmah. Seveda pa se lahko o tem pozanimate tudi pri delodajalcu.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Regres je vedno povezan s pravico do dopusta. Da - morate mu izplačati sorazmerni del regresa. Ponavadi to podjetja naredijo ob zadnji plači delavca. Če vi tega niste naredili in ste se odločili, da boste regres za vse delavce izplačevali istočasno mu boste pač sedaj obračunali in nakazali reges. To, da je delavec že odšel iz firme ne pomeni, da nimate do njega nobenih obveznosti.
Pozdrav vsem,
MG
Pozdrav vsem,
MG