Kot sem zasledila na forumu pa večinoma vsi pišete potne naloge, tudi za zaposlene, ki delajo na terenu
NI POTREBEN POTNI NALOG-?
Moderator: Mirko Zbačnik
NI POTREBEN POTNI NALOG-?
V IKSu 8/05, vprašanja in odgovori glede povračila potnih stroškov, sem zasledilamed drugim tudi tole: če delavci delajo na terenu, pa jim delodajalec ne zagotovi prenočišča in prehrane, je možno izplačati prehrano do višine dnevnice (torej dnevnico), račun za nočitev pa se povrne v dejanskem znesku. Nato pa: razumljivo, da za tako izplačilo ni treba potnega naloga, saj v takem primeru ne gre za službeno potovanje. Le znesek je določen na enak način kot pri službenem potovanju.
Kot sem zasledila na forumu pa večinoma vsi pišete potne naloge, tudi za zaposlene, ki delajo na terenu
Kaj menite o tem drugi

Zdaj mi pa že res ni nič več jasno.
Ali ni bilo rečeno in ne vem kolikokrat napisano, da tisti delavci, ki delajo na terenu niso upravičeni do dnevnice, pač pa se jim izplača nadomestilo za prehrano 1.200,00 , po novem 1.300,00 sit.
Dnevnico lahko dobijo izplačano tisti, ki gredo na službeno pot
vsake toliko in toliko časa?
Ali pa že "ne dohajam"?!?
Kaj mislite?
Ali ni bilo rečeno in ne vem kolikokrat napisano, da tisti delavci, ki delajo na terenu niso upravičeni do dnevnice, pač pa se jim izplača nadomestilo za prehrano 1.200,00 , po novem 1.300,00 sit.
Dnevnico lahko dobijo izplačano tisti, ki gredo na službeno pot
vsake toliko in toliko časa?
Ali pa že "ne dohajam"?!?
Kaj mislite?
Mene pa nekaj zanima.
V Obrtnikovem svetovalcu je na strani 163 oz. 75 napisano, da je prehrana med delom
1. za delavce po splošni kolekt.pog. za gospod.dej. 717sit/dan
2. za delavce po kolekt.pog. med delavci in
zaseb.delodajalci tudi 717 sit/dan
3. prejemki po Uredbi o višini povračil stroškov v zvezi z delom in drugih prihodkov, ki se ne všetavajo v davčno osnovo (Ur.list RS, št. 142/2004 in 7/2005) pa do 1.200,00 sit na dan do 24.6.05 ter
1.300,00 sit na dan od 25.6.2005 dalje
Vprašanje: Kateri znesek lahko obračunam za voznika tovornega vozila, ki je zaposlen pri s.p. in je po cele dneve na terenu - po Sloveniji?
Meni sicer ni več nič jasno.
Hvala za odgovore in lep sončen dan še naprej.
V Obrtnikovem svetovalcu je na strani 163 oz. 75 napisano, da je prehrana med delom
1. za delavce po splošni kolekt.pog. za gospod.dej. 717sit/dan
2. za delavce po kolekt.pog. med delavci in
zaseb.delodajalci tudi 717 sit/dan
3. prejemki po Uredbi o višini povračil stroškov v zvezi z delom in drugih prihodkov, ki se ne všetavajo v davčno osnovo (Ur.list RS, št. 142/2004 in 7/2005) pa do 1.200,00 sit na dan do 24.6.05 ter
1.300,00 sit na dan od 25.6.2005 dalje
Vprašanje: Kateri znesek lahko obračunam za voznika tovornega vozila, ki je zaposlen pri s.p. in je po cele dneve na terenu - po Sloveniji?
Hvala za odgovore in lep sončen dan še naprej.
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Eno si minimumi, pod katere ne smeš (717,00), drugo pa maksimumi, prek katerih lahko greš, a moraš plačati dajateve in niso davčno priznani nad zneskom uredbe. Nič ni narobe, če izplačujete le 717,00, delavci so pač malo nezadovoljni in tudi nič narobe, če izplačujete 1.200,00 oziroma 1.300,00 po datumu spremembe uredbe. Le v svojih aktih morate to naesi. V drugem primeru je zadovoljstvo delavcev večje. Do višine uredbe so te dajatve davčno priznane in se za nje ne plačuje prispevkov.
Čedalje več "če-jev" se poraja ob novi zakonodaji, ki naj bi bila čedalje bolj jasna. Mogoče je jasna pravnikom ... (za plačilo, seveda).
Čedalje več "če-jev" se poraja ob novi zakonodaji, ki naj bi bila čedalje bolj jasna. Mogoče je jasna pravnikom ... (za plačilo, seveda).
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

Lotica, mislim, da se morajo pisati potni nalogi vselej in samo ko se potuje, torej npr. v ponedeljek ko gre delavec na teren, če gre s svojim avtom in za dan ko se vrača npr v petek. Če vse delavce vozi npr. službeni kombi potem se piše potni nalog za vožnjo kombija na teren in jaz vedno dodam še za lokalno vožnjo na terenu in nato še za vožnjo nazaj v firmo.
Lp
Lp