zamudne obresti, ki jih mi zaračunamo kupcem

Teme, ki jih ne morete uvrstiti drugam

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
Bmia
Začetnik
Začetnik

zamudne obresti, ki jih mi zaračunamo kupcem

Odgovor Napisal/-a Bmia »

zadnjič sem prišla z razgovora za delovno mesto v zadregi. In sicer je gospa trdila da od zamudnih obresti, ki jih mi zaračunamo kupcu za prepozno plačane račune, ne plačamo državi. Jaz sem seveda vztrajala pri svojem in službe nisem dobila. Seveda vem, da se lahko motim, ampak moje razmišljanje je tako:
obračunane zamudne obresti daš na 7, sedmica in 4 pa tvorita PI in s tem posledično dobiček. Dobiček pa je obdavčen, torej plačaš državi!
Prosim popravite me, če se motim!
Ali državi plačaštudi v primeru, če ti te obresti ne plačujejo, ti pa jih zaračunavaš na računu?
Hvala vsem, ki boste odgovorili. :?
klelija
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec
Kraj: severna primorska

Odgovor Napisal/-a klelija »

Mogoče se niste dobro razumele.Vi ste imeli v vidu davek od dobička ,gospa pa ddv.Vsekakor zamudne obresti(obračunane)gredo v osnovo za obračun davka od dobička ne glede ali so plačane ali pa ne.Če niso plačane in da se jih izloči iz obračuna davka od dobička je potrebno imeti kar trdne argumente(dobljena tožba,predlog za izvržbo itd.)
klelija
Bmia
Začetnik
Začetnik

hvala lepa za odgovor, točno takšen je bil moj argument na vprašanje zakaj v prejšnji službi nismo zaračunavali zamudnih obresti, da ne bi plačevali državi, mi jih pa tako nikdar ne bi dobili plačane.
KAJ
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a KAJ »

Če so vas odklonili v privatnem sektorju naj jim bo žal,ker uporabljate možgane.Če ste se pa potegovali za službo v javnem sektorju so vas pa
odklonili ravno zaradi tega.
Bmia
Začetnik
Začetnik

ne v tuji banki:)
KAJ
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a KAJ »

Poznana mi je "klima" oz.odnos do delavcev v treh bankah-bodite vesela,da vas niso sprejeli,saj se mi zdi,da tale vaša ni nič drugačna od teh treh.
Oseba kakršna ste,bi bila v taki firmi nesrečna.Slej ko prej boste našla tapravo ali pa ona vas.
LP
vita11
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a vita11 »

Ne razumem. Službe v bankah pa res veljajo za dobre in dobro plačane. Vsaj pri nas je tako.
KAJ
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a KAJ »

Ja,seveda!! :sjezik:
Odgovori