Moja žena je zaposlena ima pa tudi popoldansko s.p. in ni davčni zavezanec.
Zanima me če lahko mož (ki je tudi pooblaščen na s.p.) namesto žene ki nima časa ker je zaposlena, potuje poslovno na službeno potovanje zaradi poslov? Ali je to davčno priznan strošek)
Ko prebiram rubrike na tem forumu dobim občutek, da smo privatniki zato da
delamo za državo in ne obratno. Srž problematike slovenske ekonomije je ravno v davčnem privijanju malih podjetij.
Resno razmišljam o ustanovitvi firme v tujini.
Za odgovor hvala.
službeno potovanje v tujino
Moderator: Mirko Zbačnik
Pri izplačilu potnih stroškov je pomombno kakšen status imate v firmi. Če ste prokutist je izplačilo potnih stroškov mogoče. Če ste "le" pooblaščen za bančne in kakšne druge zadeve kot lastničin mož in nimate posebnega statusa pa tako izplačilo ni mogoče.
Kar se tiče vaše "slabe volje" nad našo državo pa se vsi strinjamo s tem. tudi jaz imam občutek, da nas držva vse bolj kontrolira in stiska za vrat na vseh področjih življenja. Jaz se včasih hecam, da bom vse skupaj pustila in šla med pingivine ali pa v "Tunguzijo". V vsakem hecu e nekaj resnice.
Pozdrav vsem,
MG
Kar se tiče vaše "slabe volje" nad našo državo pa se vsi strinjamo s tem. tudi jaz imam občutek, da nas držva vse bolj kontrolira in stiska za vrat na vseh področjih življenja. Jaz se včasih hecam, da bom vse skupaj pustila in šla med pingivine ali pa v "Tunguzijo". V vsakem hecu e nekaj resnice.
Pozdrav vsem,
MG