NAJEM DELAVNICE IN OPREME

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
MINEA
Nov član
Nov član

NAJEM DELAVNICE IN OPREME

Odgovor Napisal/-a MINEA »

Pozdravljeni!
Sem nova članica foruma, ker se mi zdi v redu. Sem že večkrat kaj prebrala in si želim od zdaj naprej sodelovati. Imam naslednji primer in bi prosila za pomoč. Če nekdo vzame prostor - delavnico , stroje in tovorno vozilo v najem zato ne plačuje najemnino, ker je zmenjeno, da bo vse skupaj vzdrževal. Ali si lahko knjiži račune za bencin, registracijo, vzdrževanje strojev, skratka vse kaj je na naslov njegovega podjetja v stroške??? Najemodajalec je mama podjetnika. Ali je smiselno kakšno vsoto najemnine napisati?? Kdo ima o tem kaj znanja, ali kje lahko najdem odgovor :svprasaj: .
LP !
Minea
MINEA
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a MINEA »

Kaj res nihče ne ve kako bi to lahko šlo? Bom razložila mojo razmišljanje. Nekje sem dobila predlog za posodbeno pogodbo, saj pravi brez zneska najemnine samo da je napisano, da se vse skupaj mora vrniti in tako se lahko knjižijo stroški- če je to res seveda. Če ne bo trebalo znesek napisati, prijaviti na Durs, plačati dohodnino. Ampak kaj potem stroški?Kaj kdo drugi razmišlja? Več glav več ve. :?
LP !
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Minea, malce potrpite. Zenkrat sem pod "išči" (ukaz najdete zgoraj, iskanje po vse izrazih) našel ta dva linka, ki bi vas mogoče utegnila zanimat:
http://www.racunovodja.com/forum/viewto ... i+najem%2A
http://www.racunovodja.com/forum/viewto ... i+najem%2A

Predvsem je za vas pomemben drugi link, ker gre lahko tu za povezano osebo. Tu naj bi bila najemnina še bolj pod drobnogledom.

Na taka vprašanja morate včasih počakat, lahko da kdo, ki je videl vprašanje, trenutno nima časa, ali mora še pogledat v literaturo.

Pa kar še sodeljujte, ena od glav ste namreč tudi vi! :spomezik:
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
Odgovori