PRIMER KNJIŽENJA - NUJNO!!!!!!! - PROSIM
Moderator: Mirko Zbačnik
PRIMER KNJIŽENJA - NUJNO!!!!!!! - PROSIM
Prosim,če mi napišete kako v trgovini na drobno po sistemu dvostavnega knjigovodstva, poknjižim nasledni poslovni dogodek:
Dobavitelj nam zaračuna trgovsko blago po ceni 100.000 sit neto + 20% DDV-20.000 sit, kar znaša skupaj 120.000 sit.
Mi obračunamo 20% maržo - 20.000, prištejemo še 20% ddv na prodajno ceno, kar znaša 24.000 sit, tako da je maloprodajna vrednost z DDV 144.000 sit.
Hvala že vnaprej in lep pozdrav
mojca
Dobavitelj nam zaračuna trgovsko blago po ceni 100.000 sit neto + 20% DDV-20.000 sit, kar znaša skupaj 120.000 sit.
Mi obračunamo 20% maržo - 20.000, prištejemo še 20% ddv na prodajno ceno, kar znaša 24.000 sit, tako da je maloprodajna vrednost z DDV 144.000 sit.
Hvala že vnaprej in lep pozdrav
mojca
Katere cena pa imate sploh znane ali ne delate prevzemnih listov , ali imate sploh kakšen popisni list. Na popisnih listih so ponavadi maloprodajne cene(MPC),ddv v MPC pa nabavna cena.
to pomeni od MPC odšteješ ddv dobiš rezultat, in od tega rezultata odšteješ nabavno ceno tako doBiš maržo.
Če pa lahko vodiš samo na kto 663 samo po nabavnih cenah pa ne vem ker takih strank jaz nimam.
lp, Bojana
to pomeni od MPC odšteješ ddv dobiš rezultat, in od tega rezultata odšteješ nabavno ceno tako doBiš maržo.
Če pa lahko vodiš samo na kto 663 samo po nabavnih cenah pa ne vem ker takih strank jaz nimam.
lp, Bojana