V D.O.O.SEM ZAPOSLEN OD 25.05.2000.DANES SEM DOBIL
REDNO ODPOVED ZARADI PRENEHANJA PE V NAŠEM KRAJU.FIRMA OSTAJA ODPRTA NAPREJ,TODA V DRUGEM KRAJU.OD JULIJA SEM NA BOLNIŠKI,KER SEM SE POŠKODOVAL NA DELOVNEM MESTU,KAR PA BO VERJETNO PUSTILO POSLEDICE NA MOJEM ZDRAVJU.
1.ZANIMA ME ALI MI PRIPADA ODPRAVNINA KOT TEHNOLOŠKI VIŠEK?
2.ZANIMA ME KAKO JE GLEDE PLAČILA BOLNIŠKE NAD 30 DNI?PRIJAVLJENO IMAM MANJ KOT JE BIL USTNI DOGOVOR
IN KOT JE PODPISANA POGODBA O NETO PLAČI?
3.NITI ENKRAT NISEM DOBIL REGRESA V TEH LETIH,ZAPOSLEN SEM BIL ZA NEDOLOČEN ČAS.
4.PLAČILNA LISTA,KI SEM JO JAZ DOBIL NI ISTA KOT JE BILO PRIJAVLJENO IN PLAČANO DAVKA-DAVKA JE PLAČANO MANJ,KOT PIŠE NA PLAČILNI LISTI.
HVALA ZA ODGOVOR
REDNA ODPOVED-NUJNO
Moderator: Mirko Zbačnik
1. odpravnina vam pripada
2. kar se tiče regresa ga lahko izterjate na Delovnem sodišču, zastaralni rok je 5 let, to pomeni, da poteče za leto 2000 01.11.2005.
3. kar se tiče plačilnih list in bolniške, tukaj pa vam ne morem pomagat, ne vem kaj imate v pogodbi. Če so nepravilnosti takšne, da ste vi oškodovani potem lahko to vključite v tožbo.
Mislim pa, da je neumno, da ne bi terjali vsaj regresa, v kolikor seveda je firma likvidna in boste to lahko potem dobili poplačano.
2. kar se tiče regresa ga lahko izterjate na Delovnem sodišču, zastaralni rok je 5 let, to pomeni, da poteče za leto 2000 01.11.2005.
3. kar se tiče plačilnih list in bolniške, tukaj pa vam ne morem pomagat, ne vem kaj imate v pogodbi. Če so nepravilnosti takšne, da ste vi oškodovani potem lahko to vključite v tožbo.
Mislim pa, da je neumno, da ne bi terjali vsaj regresa, v kolikor seveda je firma likvidna in boste to lahko potem dobili poplačano.
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Nujno se najprej obrnite na inšpektorja! Verjetno vam bo svetoval tožbo (kar vam tudi jaz). In glavo pokonsi, izberite si dobrega odvetnika. In še izkušnja iz prakse. Ko sem bil pred leti sodnik - porotnik na delovno-socialnem sodišču, sem dobil podatek, da je kar 80% tožb delavcev dobljenih!
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

O vseh nepravilnosti pisno obvestite inšpekcijo, priložite fookopije dokazil, najemite odvetnika, izračunajte si za koliko ste oškodovani, odvetnik bo skupaj z vašim pisnim pooblastilom poslal opozorilo oz. zahtevek za povrnitev škode v znesku kot boste zahtevali ter določil rok za plačilo in TRR. Navedel bo, da bo v nasprotnem zadevo predal sodišču.
V primeru, da se delodajalec ne odzove oz. ne plača, vložite tožbo in boste dobili.
Isti primer kot ga ima Mirko.
lp
V primeru, da se delodajalec ne odzove oz. ne plača, vložite tožbo in boste dobili.
Isti primer kot ga ima Mirko.
lp
Lep pozdrav.
metalica
metalica