ODŠKODNINA ZA IGRALCE

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
n/a

ODŠKODNINA ZA IGRALCE

Odgovor Napisal/-a n/a »

Hokejski klub proda igralce drugemu klubu, zato zaračuna odškodnino drugemu klubu. Ali je pravilno da je to oproščeno ddv po 19.čl.ZDDV
DRUŠTVO
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a DRUŠTVO »

ne potrebno je obračunati 20% ddv, če je prodaja v sloveniji, v eu pa je oproščeno plačila ddv po 17.členu.

lp
tashy
Začetnik
Začetnik
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a tashy »

Kaj je sedaj s to odškodnino in prodajo igralcev, ali lahko še kdo poda svoje mnenje in tudi argumentira, zakaj je račun z DDV in zakaj brez. Brala sem 11. člen ZDDV, pa še druge stvari in jaz bi rekla, da je odškodnina za igralca brez DDV oziroma sploh ni predmet DDV.

Prosim za čimveč mnjenj :?

Tashy
pamps
Nadračunovodja
Nadračunovodja

Odgovor Napisal/-a pamps »

Morda bo tole kaj v pomoč http://www.gov.si/durs/print.php/durs/i ... v_046.html čeprav je malo starejšega datuma.
Vi zaračunavate odškodnino, pojasnilo pa govori o storitvah, ki jih zaračunajo športni klubi za prestope igralcev iz kluba v klub. Lani decembra sem se udeležila seminarja na temo o davkih v društvih in veliko je bilo govora o športnih društvih in prestopih in prodaji igralcev, ne spomnim pa se, da bi govorili o odškodninah. Ker sama nimam takih primerov, sem literaturo nekam založila; če jo najdem, vam sporočim.
tashy
Začetnik
Začetnik
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a tashy »

Pamps najlepša hvala, vendar mi še vedno ni čisto jasno, saj to pojasnilo govori o domačem in tujem klubu in tu ni DDV. Jaz pa imam dva domača kluba. ALi pravilno sklepam, da je DDV obračunan?
Odgovori