Drugi dohodki iz delovnega razmerja - po tožbi
Moderator: Mirko Zbačnik
Mirko meni vse skupan nekoliko " smrdi". Če vam je podjetnik pokazal izvržbo jo menda ima. Če jo skriva potem ima nekaj za bregom in stvari niso tako čiste in so trditve, ki jih navajate na začetku precej dvomljive. Na vašem mestu bi od podjetnika zahtevala izvržbo ali pa naj dobi kopijo na sodišču. Če nimate osnove ( dokumenta ) pa ja ne morete vedeti kako naj stvari obračunate. Podjetnik naj vam preda dokumentacijo ali pa napiše izjavo z navodilom kako naj stvar obračunate: Če tega ne dobite od njega bi jaz na vašem mestu obračunala dajatve na osnovi podtakov ki jih imate - davke od honorarja ) in vse skupaj z izvržbo vred preknjižila na davčno nepriznane stroške. Če podjetnik misli, da se mu to bolj splača ali se bolj splača poiskati izvržbo in narediti stvari prav naj pa presodi sam.
Pozdrav vsem,
MG
Pozdrav vsem,
MG
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Izvršilni predlog sem videl cca dva tedna nazaj zaradi moje male nesramnosti - pokukal sem v njegovo poslovno torbo in nisem uspel prebrat vsega. zato je moje prvo vprašanje le ugibanje. Tudi trditev, da je nekam založil je iz trte izvita. Omenil sem mu, da moram obračunati dajatve n osnovi podjemne pogodbe, a trdi, da ta takrat ni bila potrebna
, mogoče ne ve, da je podjemna pogodba le zamenjava za pogodbo o delu, ali pa se spreneveda, kar je tudi realna možnost. Sedaj pravi, da bo šel iskat v nek drug prostor. Dejasnko pa je bilo to delo na črno, ki bi ga lahko rešili tako, da pač je bilo to "honorarno" delo, le da pogodbe nismo podpisali, a prispevki morajo vseeno iti naprej.
Moteče se mi zdi dejstvo, da je cel znesek nakazan na odvetnkov račun. V tem primeru mi nismo nakazali direktno fizični osebi. Mogoče "končno" dobim v roke izvršilni predlog. Škoda, da ga nisem kopiral. Se bom pa poskušal poslužiti vašega nasveta, v kolikor bo podjetnik pripravljen kaj storit. Navadno na urgence o dostavi dokumentov, kakršnih koli, postane ignorantski, pa magari v svojo škodo.
Moteče se mi zdi dejstvo, da je cel znesek nakazan na odvetnkov račun. V tem primeru mi nismo nakazali direktno fizični osebi. Mogoče "končno" dobim v roke izvršilni predlog. Škoda, da ga nisem kopiral. Se bom pa poskušal poslužiti vašega nasveta, v kolikor bo podjetnik pripravljen kaj storit. Navadno na urgence o dostavi dokumentov, kakršnih koli, postane ignorantski, pa magari v svojo škodo.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kontakt:
Znesek je lahko nakazan odvetniku na račun. Kako pa se obračunajo zneski, pa je vse odvisno kako je napisano v sodbi, na podlagi katere je bil vložen izvršilni predlog. Jaz imam pred seboj neko sodbo,kjer je bilo potrebno nakazati denar brez, da si kaj odvedel državi. Sedaj pa imam novo sodbo, kjer pa so napisali še, da je potrebno nakazati dolžniku določen znesek, vendar po tem, ko se odvedejo prispevki in davki. Tako, da sklep o izvršbi ne bo dovolj, pač pa je potrebno celo dobiti sodbo, ki pa je načeloma priložena izvršbi oz. mora biti priložena izvršbi.
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kontakt:
No ja.... jaz takšnih strank že ne bi dolgo imela za svoje. Z svojim ravnanjem onemogočajo kvalitetno opravljanje dela. Če se to redno ponavlja je takšni stranki bolje odpovedati sodelovanje. Iz izkušenj namreč vem, da tisti ki nimajo reda pri papirjih nimajo reda niti v financah in ponavaadi od njih nimaš niti tega zadoščenja, da bi bile storitve plačane kot je treba.
Pozdrav vsem,
MG
Pozdrav vsem,
MG
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kontakt:
Mirko,
a se ne bojite da bo ta "podjetnik" tudi vas opeharil?
Imela sem podoben primer podjetnika iz Ljubljane. Ko sem vztrajala da moram imeti dokumente za knjižbe, je vse skupaj "pozabil". Potem mi ni več dostavil nobenega dokumenta za knjižbo, nakar je na hitro našel drugega računovodjo, bog ve kaj mu je natvezil zakaj sredi leta menjava računovodski servis. Meni za tri mesece ni nakazal plačila, pa še vse njegove dokumente ki sem jih odprej imela, sem morala na svoje stroške poslati po pošti na njegov naslov. Imela sem sicer možnost tožbe, samo kaj ko se nerada tožim, pa še to vem, da je marsikakšnega svojega dobavitelja okrog prinesel za plačilo...
Tudi taki žal, obstajajo....
a se ne bojite da bo ta "podjetnik" tudi vas opeharil?
Imela sem podoben primer podjetnika iz Ljubljane. Ko sem vztrajala da moram imeti dokumente za knjižbe, je vse skupaj "pozabil". Potem mi ni več dostavil nobenega dokumenta za knjižbo, nakar je na hitro našel drugega računovodjo, bog ve kaj mu je natvezil zakaj sredi leta menjava računovodski servis. Meni za tri mesece ni nakazal plačila, pa še vse njegove dokumente ki sem jih odprej imela, sem morala na svoje stroške poslati po pošti na njegov naslov. Imela sem sicer možnost tožbe, samo kaj ko se nerada tožim, pa še to vem, da je marsikakšnega svojega dobavitelja okrog prinesel za plačilo...
Tudi taki žal, obstajajo....
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kontakt:
Rina
Mi smo tudi imeli računovodski servis, s katerim smo prekinili sodelovanje. To pa zato, ker smo šli na svoje. Pa ti povem, da dokler nismo imeli plačanih vseh obveznosti do nje vključno z bilanco, nam ni dala papirjev. Vsi fascikli s podatki od celega leta so bili pri njej do datuma poplačila dolga.
Sicer pa ni v tej temi govor o tem. Sem se malo oddaljila.
Lep pozdrav
Branka
Mi smo tudi imeli računovodski servis, s katerim smo prekinili sodelovanje. To pa zato, ker smo šli na svoje. Pa ti povem, da dokler nismo imeli plačanih vseh obveznosti do nje vključno z bilanco, nam ni dala papirjev. Vsi fascikli s podatki od celega leta so bili pri njej do datuma poplačila dolga.
Sicer pa ni v tej temi govor o tem. Sem se malo oddaljila.
Lep pozdrav
Branka
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kontakt:
Ne vem, v čem je bistvo teg nakazila, ker same sodbe še nisem dobil v roke, podjetnik pa je "založil" tudi izvršilne predloge. Imam le tožbo, kjer oškodovanec toži le dolgovani znesek in ni govora o kaki pogodbi, v tožbi se le omenja plačilo po ustnem dogovoru o plačilu honorarnega dela. Tako, da res ne vem. Če je sodba res le za ta znesek, po mojem sodišče in odvetnik niso opravili svojegadela, ali pač; mogoče bi moral odvetnika plačat še za nov postopek, da je bilo to delo po pogodbi.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko