Anketa GZS
Moderator: Mirko Zbačnik
Anketa GZS
Najbrž smo že vsi prejeli anketo GZS. V bistvu gre za to ali bo še naprej obvezno članstvo ali ne. Ampak anketo so tako zavajajoče sestavili,da jim moraš dati prav pri vseh vprašanjih oz.dgovorih.
Vzela sem si čas in prebrala prvotne dileme in predloge o možni organiziranosti GZS.Končni predlog skupine na Gos.ministrstvu je izdelava Predloga zakona o gosp.zbornicah,ki predlaga PROSTOVOLJNO članstvo!
Jasno,da se GZS bori z vsemi sredstvi,da bi še naprej obstajala,ker pa vidijo,da tako ne bo šlo več, pa se zdaj strinjajo,da se bodo reformirali.Zdaj bi nam znižali članarino in naj bi tisti,ki uspešno poslujejo
plačevali več.O bog,ti bodo za vedno ostali v socializmu!Za nagrado,ker ne poslujemo z izgubo bomo plačevali več.Pa vsaka firma en glas...
Torej k vprašanjem iz ankete:Vprašanja od št.1-4 so postavljena tako,da se načeloma lahko strinjaš,saj so zelo pozitivno naravnana.Vendar so v bistvu postavljena zato,da podpreš obstoj obveznega članstava.
5.vpr. Predlog Ministrstva je neobvezno članstvo.
6.vpr. Radikalna spremeba po predlogu Ministrstva pomeni prostovoljno
članstvo.
7.vpr. Če odgovorite na 6.vpr.,da se strinjate z radikalnimi spremebami
po predlogu ministrstva,potem pomeni odgovor "strinjam se" ,
pri 7.točki,da se strinjate,da je članstvo v vseh zbornicah
prostovoljno!
Vzemimo si čas in odgovorimo na anketo.Poštnina je plačana,samo v
kaselc vržemo,ali pa prek interneta.GZS že ves čas širi informacije,da
ministrstvo nima prav,ko predlaga NEOBVEZNO članstvo,ker da si podjetja tega neželijo.Ampak ta podjetja so Mercator,Sava,Istrabenz in
podobni.
Vzela sem si čas in prebrala prvotne dileme in predloge o možni organiziranosti GZS.Končni predlog skupine na Gos.ministrstvu je izdelava Predloga zakona o gosp.zbornicah,ki predlaga PROSTOVOLJNO članstvo!
Jasno,da se GZS bori z vsemi sredstvi,da bi še naprej obstajala,ker pa vidijo,da tako ne bo šlo več, pa se zdaj strinjajo,da se bodo reformirali.Zdaj bi nam znižali članarino in naj bi tisti,ki uspešno poslujejo
plačevali več.O bog,ti bodo za vedno ostali v socializmu!Za nagrado,ker ne poslujemo z izgubo bomo plačevali več.Pa vsaka firma en glas...
Torej k vprašanjem iz ankete:Vprašanja od št.1-4 so postavljena tako,da se načeloma lahko strinjaš,saj so zelo pozitivno naravnana.Vendar so v bistvu postavljena zato,da podpreš obstoj obveznega članstava.
5.vpr. Predlog Ministrstva je neobvezno članstvo.
6.vpr. Radikalna spremeba po predlogu Ministrstva pomeni prostovoljno
članstvo.
7.vpr. Če odgovorite na 6.vpr.,da se strinjate z radikalnimi spremebami
po predlogu ministrstva,potem pomeni odgovor "strinjam se" ,
pri 7.točki,da se strinjate,da je članstvo v vseh zbornicah
prostovoljno!
Vzemimo si čas in odgovorimo na anketo.Poštnina je plačana,samo v
kaselc vržemo,ali pa prek interneta.GZS že ves čas širi informacije,da
ministrstvo nima prav,ko predlaga NEOBVEZNO članstvo,ker da si podjetja tega neželijo.Ampak ta podjetja so Mercator,Sava,Istrabenz in
podobni.
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Slišal sem že za te ankete, a če se prav spomnim, je bila neka anketa že narejena. Večina je bila ZA ohrnitev sistema. Ne morem pa zatrditi, da je bila baza, kjer so delali ankete, odraz realnsoti.
Ravn odanes sem govoril z sekretarko obrtne zbornice v našem kraju in mnenja sva bila, da večina članov niti ne ve, kaj bi z zbornico. Veliko je pomoči, za katero ne vemo, ali pa to izvemo šele takrat, ko jo potrebujemo. Sicer nisem za prostovoljno članstvo, sem pa načeloma za, vendar naj bo to samostojna odločitev posameznega podjetnika. navsezadnje bi moralo biti avtomatično tudi članstvo v sindikatu za vse zaposlene, a ni!
Mogoče bi morale biti usluge zbornic bolj transparente za male podjetnike, se pravi, bolje predstavljene.
Ravn odanes sem govoril z sekretarko obrtne zbornice v našem kraju in mnenja sva bila, da večina članov niti ne ve, kaj bi z zbornico. Veliko je pomoči, za katero ne vemo, ali pa to izvemo šele takrat, ko jo potrebujemo. Sicer nisem za prostovoljno članstvo, sem pa načeloma za, vendar naj bo to samostojna odločitev posameznega podjetnika. navsezadnje bi moralo biti avtomatično tudi članstvo v sindikatu za vse zaposlene, a ni!
Mogoče bi morale biti usluge zbornic bolj transparente za male podjetnike, se pravi, bolje predstavljene.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

Bojim se, da kakovost njihovih storitev ni taka kot bi bila, če bi bili prepuščeni "trgu", ča bi se morali boriti za nove člane bi bile njihove usluge boljše saj če bi bile slabe ne bi imeli članov. Naj se tudi oni poskusijo v svetu trga pa bomo videli ali so ta pravi ali niso.
Tako je pač moje mnenje.
Tako je pač moje mnenje.

LP,
Anketa je zastavljena tako čisto iz določenega namena. Še malo, pa bodo predstavlili rezultate, da so vsi za učinkovito zbornico, kar pa GZS nikoli ne bo. Namesto da bi bilo vprašanje eno, in to je, ali želite imeti zbornico z obvezno članarino ali ne, je tam cel kup vprašanj. Tako slabe ankete še v živeljenju nisem videla. Vsakdo, ki jo izpolnjuje, naj se zaveda, da mora vprašanja prebrati med vrsticami in naj dobro razmisli preden naredi križec.
Lep dan vsem skupaj, boana
Lep dan vsem skupaj, boana
Dolga desetletja pijavke in paraziti, zdaj, ko pa jim je jasno, da ne bodo vec mogli nekaznovano vampiriti, pa se tako trudijo, da gre cloveku ze na k-------. Naj vrnejo gospodarstvu, kar so dobili podarjenega (vkljucno s placami, dnevnicami, reprezentancnimi stroski), sem prepricana, da pokrpamo vse proracunske luknje, odplacamo avtoceste in vsakemu drzavljanu podarimo certifikat v dnarju...
Ankete ne mislim izpolnit - je skrajno zavajujoca in dvoumna. In se zmeraj pocenjajo take lumparije z nasim dnarjem!!!
Ankete ne mislim izpolnit - je skrajno zavajujoca in dvoumna. In se zmeraj pocenjajo take lumparije z nasim dnarjem!!!
Mincek