Vodenje poslovnih knjig za s.p.

Moderator: Mirko Zbačnik

delfin
Nov član
Nov član

Vodenje poslovnih knjig za s.p.

Odgovor Napisal/-a delfin »

Pozdravljeni!

Odprla sem s.p. - nisem zavezanec za DDV in knjige bom vodila po sistemu enostavnega knjigovodstva.
Zaradi manjšega obsega dela ne bom investirala v računalniški program, torej bom knjige vodila ročno. V enem izmed priročnikov sem prebrala, da moram voditi knjigo: prihodkov in odhodkov, knjigo prejetih in izdanih računov ter knjigo osnovnih sredstev.
Zanima me ali je potrebno še kaj, da ne bom kaj narobe naredila.

Hvala lepa in lepo pozdravljeni!
Mateja
sammy
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a sammy »

Mislim, da ste narobe naredili, ko ste se odločili, da boste delala sama ... :cry:

Ufff, kaj vse vas čaka .... :wink:
lila
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a lila »

Jaz tudi mislim, da ste se narobe odločili.
Predvsem pa, odločite se za dvostavno knjigovodstvo.
Je bolj pregledno in lažje je delati vse mogoče evidence in poročila,
li jih zahteva današnja in bodoča zakonodaja. To je moje mišljenje !!!!
LP in veliko delovnih uspehov !!!!
lila
pika_star
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a pika_star »

Jaz pa mislim, da sploh ni problem, če se vodi knjige kar ročno. Sploh pa če gre za podjetje, ki ima malo računov. Jaz namreč vodim za podjetje, ki ima v 4 mesecih skupaj 100 računov in ni nobenega problema. :)
OBRANGORAZD
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a OBRANGORAZD »

Ni panike, če imaš ene in iste račune ni problema, drugače pa po inštrukcije. Za eno podjetje pa tudi jaz ne bi šel kupovat programa za dvostavno knjigovodstvo :?:
METER GOR DOL !
KAJ
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a KAJ »

Hudo!
delfin
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a delfin »

Pozdravljeni še enkrat!

V mojem primeru gre za popoldansko obrt ... V planu je samo nekaj izdanih in prejetih računov mesečno... Iz tega razloga sem sklepala, da nima smisla investirati v program, prav tako so mi svetovali, da se zaradi navedenega naj odločim za enostavno knjigovodstvo...
SVEN
Računovodja
Računovodja
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a SVEN »

Poslovne knjige, ki jih morate v primeru enostavnega knjigovodstva voditi, so:

- knjiga prihodkov in odhodkov z vključeno ali posebej vodeno evidenco terjatev do
kupcev in obveznosti do dobaviteljev,
- knjiga ostalih terjatev,
- knjiga ostalih obveznosti,
- register opredmetenih osnovnih sredstev.

Poleg tega pa, če v poslovnih knjigah niso zagotovljeni podatki o pretokih med podjetjem in gospodinjstvom, morate voditi še evidence knjigovodskih listin pretokov med podjetjem in gospodinjstvom lastnika (zajemati mora vse denarne in nedenarne transakcije med podjetjem in gospodinjstvom lastnika, voditi jo je treba kronološko in zaključevati z 31. 12. ali z dnem statusne spremembe).

Tudi jaz sem mnenja, da ste se odločili napačno, če nimate vsaj osnovnega znanja o računovodstvu.
LP,
Sven Slika
Janina1
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a Janina1 »

Živjo!

Predlagam vam, da najdete nekoga za vodenje knjig po dvostavnem knjigovodstvu, ali se lotite sami, ker je ta način najbolj pregleden ne glede na promet ali popoldansko dejavnost. Veliko uspeha. :roll:
Lepo vas pozdravljam.

Bodi zmeren na vseh področjih, tudi v zmernosti. Oskar Wilde 8)
vita11
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a vita11 »

Saj se dajo stvari tudi v enostavnem knjigovodstvu lepo voditi. Zraven si odpreš še kakšno evidenco, pa je v redu.
rea
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a rea »

Pozdrav!

Obiščite kakšen tečaj za vodenje poslovnih knjig!

Mi smo imeli zelo slabe izkušnje z rač.servisom. Kar naprej so menjavali delavce, pa je vedno knjižil nekdo drug in ko smo začeli sami vodit knjige, me je bilo ob prevzemu knjig in pregledovanju le-teh groza! :sjezen:
pA VELIKO SREČE IN POGUMA
komar66
Računovodja
Računovodja
Kraj: bloke

Odgovor Napisal/-a komar66 »

pa kako lahko reklamirate enostavno ali dvostavno knjigovodstvo. če obvladaš enega ali drugega vsak ima svoje pluse in minuse

delfinu pa priporočam v vsakem primeru kakšen tečaj ali da naj si najde računovodski servis, saj bo vsak tolar, ki ga bo investirala v ta nasvet večkratno povrnjen
Odgovori