Pri delodajalcih kroži informacija ZPIZ, ki ga sedaj ta pošilja okrog in sicer, je najprej naveden 3. odstavek 203. člena Zakona o pokojninskem in invalidskem zavarovanju, da mora delodajalec sporočati podatke na M4M8 obrazcu (kar je normalno). Naprej pa še navaja da do delavca pa delodajalec izvrši to svojo obveznost tako, da oblikuje izpis, iz katerega so razvidni bistveni podatki: identifikacijka št. delavca in delodajalca, znesek plačanega prispevka za pokojninsko in invalidsko zavarovanje(skupno prispevek zavarovanca in delodajalca) in obdobje, na katero so plačani prispevek nanaša, ter ga vročiti delavcu. Piše še, da po 2. alinei 388. člena Zakona o pokojninskem in invalidskem zavarovanju je predpisana kazen najmanj 200.000.- SIT, če tega ne stori.
Ali to pomeni, da bomo morali poleg dohodninskih podatkov in tam se tako tudi navaja datum plačila prispevka, za delavce tvoriti še nove izpise po podatkih iz M 4.
Zanima me kako delate ostali. Mi do sedaj smo dali podatke delavcu samo enkrat.
Pozdrav
Posredovanje podatkov o plačanih prispevkih
Moderator: Mirko Zbačnik
-
marjanaroksa
- Začetnik

Res je, da bi morali dati obvestla zaposlenim.
Mi jih ne damo.
Pa še nekaj.
V četrtek smo imeli revizijo za obrazec M4/M8
Ko je prišla, je rekla, da imamo dolg za ZPIZ v višini 4 milijone tolarjev.
Trdila je, da imajo sedaj avtomatsko povezavo z DURS-om in na naši kartici je bil dolg.
Po skupnem preverjanju na DURS-u nam je končno uspelo dokazati, da smo redni plačniki.
Za vse tiste, ki pridete še na vrsto.
Mi jih ne damo.
Pa še nekaj.
V četrtek smo imeli revizijo za obrazec M4/M8
Ko je prišla, je rekla, da imamo dolg za ZPIZ v višini 4 milijone tolarjev.
Trdila je, da imajo sedaj avtomatsko povezavo z DURS-om in na naši kartici je bil dolg.
Po skupnem preverjanju na DURS-u nam je končno uspelo dokazati, da smo redni plačniki.
Za vse tiste, ki pridete še na vrsto.