Preživnina

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
vanjasp
Začetnik
Začetnik
Kraj: Slovenia

Preživnina

Odgovor Napisal/-a vanjasp »

Zanima me, ali je potrebno vpisati (in kam) v dohodninsko napoved znesek preživnine ki bi jo po odločbi moral plačivati oče mladoletnega otroka, katerega mati prijavlja kot vzdrževanega družinskega člana. Oče preživnine dejansko ne plačuje.

Vanja
imi
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a imi »

Mati preživnine, katero plačuje oče otroka ne vpisuje. Vpiše samo obdobje vzdrževanja in morebitna lastna sredstva otroka.
Nina
Administratorka
Administratorka
Kraj: Kranj
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Nina »

Jah, v mojem primeru smo vpisali znesek, ki naj bi ga prejemala, poleg pa je bilo tudi potrdilo centra za socialno delo, da preživnine ne prejemam. Je pa res, da je bilo tako pred 2 letoma - mogoče je, da je zdaj že drugače ...

LP, Nina :oops:
Ika
Začetnik
Začetnik
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a Ika »

Znesek preživnine lahko vpiše oče otroka, seveda če je to preživniino dejansko plačal, če pa te preživnine ni plačal in vi to lahko dokažete, se vam prizna olajšava za otroka v celoti.
Lep pozdrav
Ika
Feak
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a Feak »

ZDRAVO !

Kot vidim nekateri kar obvladate stavri glede preživnine in bi vas prosil, če mi lahko pomagate glede tega.
S ženo sva se ločila. Otroci so dodeljeni njej, jaz pa plačujem preživnino (uradno). Med letom otrok nimava prijavljenih in me sedaj zanima kako lahko prijaviva otroke po olajšavo?
A. Oba s tem, da jaz vpišem preživnino, ali
B. samo jaz, s tem da vpišem preživnino,
C. ali samo ona, da preživnine sploh ni
D. je možno še kaj drugega?

Za odgovor se vam najleše zahvaljujem...
matjaz
Odgovori