Lep pozdrav,
zanima me, ali morata biti računa za Mobitel in Telekom izstavljena točno na naziv s.p ja, torej "Dejavnost, Ime Priimek s.p" da jih lahko vključiš med stroške poslovanja ali je dovolj, da sta na osebno ime, saj se sedež s.p.ja nahaja na istem naslovu, gre za s.p. ob delu
Hvala
Mobitel in telefon za s.p.
Moderator: Mirko Zbačnik
Ko sem imela s.p. sem sklenila kot fizična oseba z s.p. pogodbo, kjer sem ugotovila, da pri delu s.p. porabil tolk % telefona, tolk vode, tolk elektrike in sem to tudi upoštevala pri odhodkih. Če je prav ne vem, tako sem delal pet let, res pa je, da nisem nikoli imela inšpekcije, mislim, pa da sem nekje na tem forumu enkrat zasledila, da to ni prav, ampak meni so takrat tako svetovali drugi, ki so imeli dlje časa s.p. z isto dejavnostjo kot jaz.
LP
LP
Je dovoljeno, imeti morate sklep, koliko teh stroškov je za dejavnost in koliko za privat. Pazite, da bo ta % dokazljiv (iz izpisa pogovorov lahko določite, koliko je res za dejavnost). Ne smete pa si odbijati DDV, ker račun, ki se glasi na vaše ime (brez s.p.), ni v skladu s 34. čl. ZDDV (naslov ni popoln).