Mobitel in telefon za s.p.

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
Krokar
Nov član
Nov član

Mobitel in telefon za s.p.

Odgovor Napisal/-a Krokar »

Lep pozdrav,
zanima me, ali morata biti računa za Mobitel in Telekom izstavljena točno na naziv s.p ja, torej "Dejavnost, Ime Priimek s.p" da jih lahko vključiš med stroške poslovanja ali je dovolj, da sta na osebno ime, saj se sedež s.p.ja nahaja na istem naslovu, gre za s.p. ob delu

Hvala
Tajči3
Računovodja
Računovodja
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Tajči3 »

Mislim, daj mora biti na popoln naslov;torej mora biti dodan s.p.
Če si želite dati v strošek!Bolje,da si tako uredite.
Pa lep dan
Anela
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a Anela »

Enkrat nazaj sem prebrala, da si s.p. lahko daje v stroške poslovanja tudi stroške po računih, ki glasijo na njegovo ime (v procentih, ki jih ima določene v sklepih). Samo DDV si ne sme odbijati, če račun ne glasi na firmo oz.s.p. :?:
Kaj je zdaj prav? :?
Anela
lila
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a lila »

S.P. lahko procentualno da v stroške račune od vode, ogrevanja,telefona.......in si sorazmerno prizna tudi DDV. LP Lila
lila
tisdno
Računovodja
Računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a tisdno »

Ko sem imela s.p. sem sklenila kot fizična oseba z s.p. pogodbo, kjer sem ugotovila, da pri delu s.p. porabil tolk % telefona, tolk vode, tolk elektrike in sem to tudi upoštevala pri odhodkih. Če je prav ne vem, tako sem delal pet let, res pa je, da nisem nikoli imela inšpekcije, mislim, pa da sem nekje na tem forumu enkrat zasledila, da to ni prav, ampak meni so takrat tako svetovali drugi, ki so imeli dlje časa s.p. z isto dejavnostjo kot jaz.
LP
kaltrzic
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a kaltrzic »

Je dovoljeno, imeti morate sklep, koliko teh stroškov je za dejavnost in koliko za privat. Pazite, da bo ta % dokazljiv (iz izpisa pogovorov lahko določite, koliko je res za dejavnost). Ne smete pa si odbijati DDV, ker račun, ki se glasi na vaše ime (brez s.p.), ni v skladu s 34. čl. ZDDV (naslov ni popoln).
SVEN
Računovodja
Računovodja
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a SVEN »

Se v celoti strinjam z napisanim.
LP,
Sven Slika
Odgovori