zanima me:
delavec zaposlen 8 ur dnevno v podjetju ima v tem istem podjetju možnost delati še 2 uri na dan. kakšna je možnost pogodbene ureditve samostojno za ta čas izven 8 ur (da to ne bi bile nadure ipd.). je to možno s pogodbo o delu? kako drugače?
hvala za sodelovanje
jure l.
fizična oseba - možnost obračuna dela ??
Moderator: Mirko Zbačnik
tudi če to delo preko polnega časa uredite z posebno pogodbo je to povezano delo in je potrebno za ta del plačati vse prispevke in davke kot če bi bilo nadurno delo. Za posebno pogodbe pri tem ne pridobite nič.
Če uredite ta del kot nadure potem morate paziti na omejitev 20 ur mesečno oziroma 180 ur letno.
Če ta del uredite kot posebno pogodbo pa je lahko ta pogodba samo za določen čas ko obstajajo razlogi zanjo. Recimo povečan obseg dela in mora biti časovno omejen in dokazljiv.
Pozdrav vsem,
MG
Če uredite ta del kot nadure potem morate paziti na omejitev 20 ur mesečno oziroma 180 ur letno.
Če ta del uredite kot posebno pogodbo pa je lahko ta pogodba samo za določen čas ko obstajajo razlogi zanjo. Recimo povečan obseg dela in mora biti časovno omejen in dokazljiv.
Pozdrav vsem,
MG
najlepša hvala za odgovor.
ne glede na davke in prispevke, verjetno je možen dogovor z delodajalcem za nekajkrat višjo ceno ure dela (glede na redno delo). gre za dodatno (začasno) delo v interesu delodajalca in v primeru dobrega plačila tudi v interesu delavca. zato me zanima ali je to možno urediti posebej s pogodbo o delu.
še enkrat hvala
jure l.
ne glede na davke in prispevke, verjetno je možen dogovor z delodajalcem za nekajkrat višjo ceno ure dela (glede na redno delo). gre za dodatno (začasno) delo v interesu delodajalca in v primeru dobrega plačila tudi v interesu delavca. zato me zanima ali je to možno urediti posebej s pogodbo o delu.
še enkrat hvala
jure l.
tudi v primeru nadurnega dela se lahko dogovrite za višjo ceno ure. Cena ki je navedena v % od cene ure rednega dela po kolektivni pogodbi je le minimum, ki pripada delavcu za več se je vedno mogoče dogovoriti. Seveda pa je mogoče res bolje to urediti z posebno pogodbo če gre za poseben interes in posebno delo.
Pozdrav vsem,
MG
Pozdrav vsem,
MG