Dve stranki sta nam povedali,da jih ZZZS terja za stroške zdravljenja in izplačano bolniško za njihovega delavca,ki se je poškodoval na delu.Se
pravi iz plače in na plačo se plačujejo prispevki za zdravstvo ,pa vendar
lahko dobiš še en račun. Včeraj sem prebrala,da je okrog 19 tisoč poškodb na delu letno.To bodo firme plačevale.
Katero spremembo zakona sem spregledala?!
Ker imam kar nekaj nesreč pri delu sem se pozanimala na ZZZS. Pravijo, da ni nobene spremembe zakona na to temo in da bi bili računi možni samo v primeru prometnih nesreč. (???)
To je vse kar so mi znali povedati in pa naj se drugič obrnem na tistega, ki je podpisal račun.
Sem povrtala v ti dve stranki ,saj se mi zdi res čudno,da bi se o takih stvareh zmišljevali.Torej:Zahtevek za povračilo stroškov zdravljena in bolniške ,ker ste bili kot delodajalec objektivno odgovorni za nesrečo.
Padec z lestve,oz.odra.Poškodbi leta 2002 in 2003.
Spet ena stvar,ki se bo delala potiho,dokler ne bo kritična masa tako velika,da bo prišlo v javnost.
Načeloma se iz odgovornosti povrnejo škode ,ki so bile povzročene tretji osebi.Če zavarovančevi delavci niso izključeni(pogoji) potem to velja tudi za njihove škode.Ali pa je ZZZS tretja oseba-to je zdaj vprašanje.Jaz
bi se pozanimala na zavarovalnici.