Na šoli smo zaposlili delavce po podjemni pogodbi. Ministrstvo za šolstvo je določilo vrednost ure - 2.489 sit in pravi, da so v znesek vključene vse dajatve, ki se plačujejo iz tega naslova.
Ali to pomeni tudi posebni davek - 25%, prispevek za PIZ - 6% in pavšal 642 sit, ki jih plačuje delodajalec in če je tako, kako to izračunati?
Nekateri so tudi vozači, zato moram verjetno narediti obračun za delavca in obračun za MŠŠ - zahtevek posebaj, saj MŠŠ ne vrača stroškov prevoza.?
Ali se za neustrezno ped. andrag. izobrazbo pri podj. pog. odšteje 15% od bruto ure ali ostane cena fiksna ne glede na to kakšno izobrazbo ima delavec. Vem, da bi moral imeti ustrezno, vendar takega kadra nismo dobili.
Ali lahko študent dela po podjemni pogodbi in kaj to zanj pomeni?
Ali moramo pogodbe poslati na DURS in inšpektorat za delo?
Joj, natrosila sem veliko vprašanj, upam da bo vsaj en odgovor.
prijeten dan vsem.
Mika
Podjemna pogodba
Mi ne, ker ne bi dobili nikogar, ki bi za delal za ta denar. Naj povem, da imamo podjemne pogodbe sklenjene z ljudmi, ki niso profesorji ampak dipl. inženirji, .... Plačamo jim tudi potne stroške. Razliko najdemo med svojimi sredstvi /tudi na račun mat. stroškov/.
Ali je to prav ali ne je že druga zgodba. Morda, če bi bolj "težili" - ravnatelji na MŠŠ, morda bi uspeli prepričat trde buče na MŠŠ, da bi malo bolj realno reagirali, saj se mi zdi, da imajo razne formule, normative in podatke še iz časa Franca Jožefa.
Upati ni greh.
Lp
Ali je to prav ali ne je že druga zgodba. Morda, če bi bolj "težili" - ravnatelji na MŠŠ, morda bi uspeli prepričat trde buče na MŠŠ, da bi malo bolj realno reagirali, saj se mi zdi, da imajo razne formule, normative in podatke še iz časa Franca Jožefa.
Upati ni greh.
Lp
Tina