obveznost plačila

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
KANTO
Začetnik
Začetnik

obveznost plačila

Odgovor Napisal/-a KANTO »

Imam eno vprašanje, če mi lahko pomagale.

Za enega delavca smo prejeli iz vrtca obvestilo, da pol leta ni plačeval vrtca in da je ob vpisu otroka v vrtec
podpisal izjavo, da mu v primeru neplačil mora delodajalec obveznost trgati od plače.
Kopijo te izjave so tudi priložili. Zanima me ali nas zakon zavezuje k izvedbi zgoraj omenjene situacije in
kje je to zapisano.
Hvala za pomoč in lep pozdrav vsem skupaj
POZDRAV
vita11
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a vita11 »

Jaz bi to trgala samo, če bi še delavec v računovodstvu podpisal, da se strinja s tem. Pa še to je malo delikatno.
Drugače pa mislim, da mora vrtec to izterjati prek sodišča in se šele na podlagi izvršbe to lahko trga.
stina
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a stina »

Po 135. členu Zakona o izvršbi in zavarovanju ima s strani delavca podpisana administrativna prepoved pravni učinek izvršbe na plačo.

Mislim, da bi mu morali odtegovati, seveda če ima razpoložljiv del osebnega dohodka.

Moje mnenje je tudi, da je to v bistvu v prid delavcu, saj je jasno, da je dolžan, stroški sodišča pa niso majhni, pa še zamudne obresti se mu bodo natekle.
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

V nasprotnem, če tega odtegljaja ne opravite z delavčevega računa, vso odgovornost neplačila prevzametevi kot podjetje. Dolžnik lahko namesto delavca toži vas!
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
Odgovori