polomija

Teme, ki jih ne morete uvrstiti drugam

Moderator: Mirko Zbačnik

irenca

polomija

Odgovor Napisal/-a irenca »

Ravnokar mi je šef sporočil, da bo izplačal regrese. Samo da mu jih moramo vrnit - prinest v kešu nazaj. Jaz moram pa lanskega nakazat na trr kot odkup OS po seznamu.
Sem čisto preč. Sem se odločila da, ali naj mi ga da ali ne. Obračunala pa ga seveda bom. Isto bom naredila za ostale sotrpine v naši firmi.
Zaslužim pa 129.000 neto. Delam našo firme in še tri zunanje. Terjam, pošiljam opomine,.......
Kaj naj zdaj.....
Lp, irenca
stina
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a stina »

Išči kaj boljšega. Zagotovo se bo našlo.
MG
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Koper

Odgovor Napisal/-a MG »

Pišči kaj drugega in ga prijavi na inšpekcijo. Takšni si drugega ne zaslužijo.

Pozdrav vsem,

MG
irenca

Ja, saj bi ga. Ampak je tukaj nekaj ljudi, ki so prekleto odvisno od mesečnega zaslužka. In zato sem raje tiho. Vsekakor pa na tiho že pakiram kuferček. Samo vzdržat bo treba do drugega leta.
Lp, irenca
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Zakaj pa mu morate vrniti v kešu, če smem vprašat?! :?:

Podjetnik zelo računa na vaš molk, ker se zaveda, da je službo težko dobiti! Vi ga kar prijavite, strnite vrste, nastopite družno! čeprav bo vse ignoriral, tako obiske inšpektorja, pisna obvestila, pošiljke od inšpektorja, ne bo plačal kazni... Kazen pride 100% z izvržbo. Po tem se marsikateri "omehča". Le v vas mora imet resnega nasprotnika in ohranite mirno kri! Za nevračilo regresa v kešu nima pravne poddlage za kakršenkoli postopek proti vam!

PS.: Vse polno je čudakov! Zavedati se morate, da bo čedalje težje dobil dobre delavce.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
irenca

Smete vprašat ja. To bo on ponucal za svojo graščino. Pa kolikor vem, to ni edini tak primer.
Lp, irenca
pamps
Nadračunovodja
Nadračunovodja

Odgovor Napisal/-a pamps »

Jaz bi najprej obračunala in pripravila izplačalo regresa in čakala. Neto zneska ne bi vračala, dokler se delodajalec ne bi pisno izjasnil z razlogi za vračilo. Če pa bo upal vztrajati, bi mu vrnila proti podpisu. Nato bi to lepo vknjižila kot vračilo neto regresa na zahtevo direktorja, po blagajni, in bi na kartici spet vzpostavila obveznost do delavca. Ker moraš verjetno še nekaj časa vztrajati na tem del. mestu, boš verjetno deležna sovraštva, zaničevanja, šikaniranja; težko bo; morda bo pomagalo, ker že pakiraš kufrček. Le še malo trde kože moraš imeti. Z inšpekcijo boš težko kaj dosegla, če ne boš imela konkretnega dokaza, da si neto regres morala izročiti šefu. Ne se dat!
vita11
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a vita11 »

Težka odločitev, ni kaj.
Jaz bi regres vzela, bila tiho in ga ne vrnila. Naredila se bi neumno ali pa se kaj malega zlagala (npr. banka mi ga je zasegla, ker sem prekoračila limit). Majhna laž ni greh, pravijo.
roki
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a roki »

Morate pa vedeti, da je pri izplačilu regresa potrebno plačati tudi dohodnino in vi jo boste morali do konec marca 2006 za nazaj prijaviti. Lahko, da vam bo ravno dohodnina od regresa (tudi če ga boste dobili in vrnili) "pomagala", da pridete v višiji razred in boste morali plačati večji %
dohodnine za leto 2005. :(
Tudi o tem je treba razmisliti. :?

LP :lol:
jambolaja
Nadračunovodja
Nadračunovodja
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a jambolaja »

To pa je višek! Že dosti krat sem slišal za neizplačevanje regresa, pa sem si mislil, se godi krivica. Samo ta vaš primer je pa že absurd. Po možnosti bo izplačal najvišji možni znesek regresa. Torej bo opral denar na vaš račun. Vsekakor mu ne vrnite neto zneska. Zavlačujte dokler lahko potem itak nameravate oditi drugam. Želim vam jeklene živse in obilo sreče.
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Irenca, pravite, a vodite poleg tega še tri podjetja. Kaj, ko bi šli vi na svoje in mu odpeljali še te stranke? Bo možno!?
Podoben, sicer veliko milejši primer imam tudi jaz in navsezadnje se lahko le njemu zahvalim, ko nameravam iti na svoje.
Do izplačila regresa lepo sodeljujte z njim, a nikakor ga ne vrnite! Pokličite inšpektorja!
Če že hoče vrarčilo regresa, naj bo to na pisno zahtevo, a kljub temu tega ne napravite, če slučajno bo pisen dokaz (v kar pa močno dvomim) naj to služi le kot dokaz na vaši strani. Sicer se da dokazovati na sodišču tudi s pričami, ki so zaslišane.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
irenca

Hvala vsem. Res se odpravljam na svoje. Podjetje imam že registrirano in čakam na novo leto. Potem pa na bolniško, pa na dopust,...Stranke gredo vse z mano, ker jih poznajo. Mene pa tudi. Tako da tukaj ne bo problema. Ko bom dala odpoved šefom, bom kao dala odpoved vsem strankam. Na bolniški in na dopustu, pa jih bom do konca porihtala. Pred bilanco ne bodo nikogar tako hitro dobili. Do takrat pa jeklene živce kot pravite.
Za svoj regres za odpis OS sem zahtevala računalnik in printer. Tako bom imela vsaj nekaj od njihovega pranja denarja.
Držite pesti, da me njihova požrešnost ne bo v teh nekaj mesecih pokončala.
Lp, Irenca
Odgovori