vrnitev delovne knjižice

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
sandram
Nov član
Nov član

vrnitev delovne knjižice

Odgovor Napisal/-a sandram »

Spet imam problem. :oops: :oops: Imam delavca,ki ni prišel na delo. Poslala sem mu obdolžitev in vabilo na zagovor,na katerega se tudi ni odzval. Pozvala sem še ga po telefonu,je obljubil da bo prišel, ga ni bilo. Odjavili smo ga,in napisala sem mu IZREDNO ODPOVED. Ker mu odpovedi še nisem mogla izročiti da mi podpiše, mu tudi nisem še izročila delovne knjižice. Sedaj bivši delavec tudi ne pokliče da potrebuje delovno knjižico (večkrat sem mu že poslal naj dvigne pri nas delovno knjižico, odgovora nobenega!!!!!).
Kaj naj sedaj naredim z njegovo knjigo? Ali mu jo naj pošljem po pošti? Tega ne bi rada naredila,ker mi mora podpisat še izredno odpoved. kako naj to izvedem??????Prosim, dajte mi pomagat. :prayer:
am
Nov član
Nov član
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a am »

Meni so v podobnem primeru (izredna odpoved, delavec ni prevzel delovne knjižice) razložili, da jo moram vrniti na upravno enoto. Na upravni enoti so bili sicer nekoliko zmedeni, ker niso bili sigurni ali jo pošljem na upravno enoto, ki jo je izdala ali na upravno enoto, kjer ima delavec stalno bivališče. Najbolje da pokličete na upravno enoto in preverite.
tisdno
Računovodja
Računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a tisdno »

Izredna odpoved je lahko napisana tudi tako, da delavcu ni potrebno nič podpisovat ter se mu je pošlje skupaj z zapisnikom, da se ni pač odzval vabilu itd. ..., zraven pa s povratnico pošljete tudi delovno knjižico. Tako smo mi naredili in se rešili delovne knjižice.
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Pri vseh teh postopkih pazite na roke postopka (potek dni po pisemski pošiljik, če slučajno ne dvigne pošte....).
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
Odgovori