Z nekaterimi podjetniki je križ. V službenem avtomobilu je našel celo goro računov, večinoma za gorivo ter nekaj za matrial, plačanih z gotovino. Mimogrede, ne vodim blagajne, pač pa te račune zavedem kot obveznost do lastnika in poračunam iz TRR. Na srečo nisem še zaključil leta, sem pa v januarju že obračunal DV za redne račune za lansko leto, prejete v letu 2004. Ali lahko tudi za te račune uveljavljam vračilo dohodnine v kasnejšem obdobju? Seveda bi stroške knjižil v lansko leto. Kaj mi še svetujete!
PS.: Če vračilo DDV ni možno, se ne sekiram; kazen za nered je vzgojna.
Mirko
Lanski gotovinski računi in DDV
Moderator: Mirko Zbačnik
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kontakt:
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kontakt:
Mirko
Vzami si za primer da bi imel delavec stroške goriva... mislim da bi se močno potrudil in dal v obračun v podjetje isti dan ali naslednji in nebi kreditiral podjetja 1 mesec.
Po moje ažurnost nekega s.p. se stem da odbijaš ddv mesec kasneje v drugem davčnem obdobju ni tvoja dolžnost.Po moje bi moral popravljati ddv obračun za nazaj kar pomeni ddv za mesec december.
Mislim da ima Bina kar prav.
lp, Bojana
Vzami si za primer da bi imel delavec stroške goriva... mislim da bi se močno potrudil in dal v obračun v podjetje isti dan ali naslednji in nebi kreditiral podjetja 1 mesec.
Po moje ažurnost nekega s.p. se stem da odbijaš ddv mesec kasneje v drugem davčnem obdobju ni tvoja dolžnost.Po moje bi moral popravljati ddv obračun za nazaj kar pomeni ddv za mesec december.
Mislim da ima Bina kar prav.
lp, Bojana