Cena za računovodenje

Teme, ki jih ne morete uvrstiti drugam

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
rina
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec
Kraj: Slovenia

Cena za računovodenje

Odgovor Napisal/-a rina »

Lepo prosim če mi lahko (samo informativno) napišete koliko bi računali za računovodstvo stranki ki ima letno izdanih cca 2000 faktur, prejetih 1000, zaposlenih 11, je s.p. ter poroča v Intrastat (samo pridobitve iz EU)
Potrebujem samo informactivno cca, vem da obstaja računovodska tarifa, vem pa tudi da je cena dostikrat nižja od tarife.
Gre za to da bi rada svojega delodajalca prepričala da mu knjige vodim doma pri sebi, imam sicer še nekaj strank, samo premalo za to da bi dala odpoved. Če bi še z njim sklenila pogodbo pa....
Hvala za vaše namige
rina
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Mirko?
Jambolaja?
MG?
Še kdo????
Please....!!!!
MG
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Koper

Odgovor Napisal/-a MG »

Koliko pa je strošek računovodstva pri njem sedaj? Poskusite zbrati vse stroške, ki jih ima sedaj vključno z vašo plačo ( bruto 2, nadomestila, bolniške, regres, 13. plače .... ), strokovno literaturo, seminarji, stroški računalnika, računovodski program, pisarniški material, obrazci..... in tako naprej.

Vse to delite z 12, da dobite strošek na mesec. Potem boste pa videla kakšen je ta strošek in za koliko bi vi prišla skozi in koliku ur bi porabila za njegovo podjetje.
Jaz bi računala do cca. 80 % sedanjega stroška, ki ga ima podjetnik - za začetek.

Če so pa cifre velike pa imate zelo dober argument pri pogajanjih, da iztržite čimveč.
Pa še skrbeti mu ne bo treba za vse zgoraj našteto.

Pozdrav vsem,

MG
rina
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

MG hvala,
tudi sama sem mislila obračunati sedanjo plačo brez malice, prevoza in prispevkov. Zanima me kakšno ceno bi postavil kakšen računovodski servis, zaradi konkurenčnosti. Če mu jaz recimo rečem 120.000 mesečno
pa dobi občutno nižjo ponudbo od računovodskega servisa?
Zato me zanima koliko računajo rač. servisi glede na parametre.
MG
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a MG »

Dajte no rina. Če je do sedaj z vami zadovoljen ne bo razmišljal o drugem serviso kjer ne ve kaj bo dobil. Vsaj če je pameten ne.
Ne bojte se zaračunati. Ni njegov strošek samo vaša plača ampak še vse naštero zgoraj. Ko boste imeli svoje podjetje boste tudi sama ugotovila, da imate veliko stroškov kot so računalniki, programi, serviserji, obrazci razne takse in prispevki in vse to morate imeti vkalkulirano v vašo ceno.
Ne se prenizko cenit.

Jaz bi tako kot sem rakla naredila cenitev vseh njegovih stroškov, ki jih ima v povezavi z računovodstvom. Ne pozabite, da boste morala kot smaozaposlena plačati minimum 65.000 prispevkov ( cifra je približna- prej premajhna kot prevelika ) in vam torej za vaše delo ne bo nič ostalo.

Naredite mu specifikacijo dosedanjih stroškov ( vseh, ki jih lahko najdete v tej povezavi ) in pojdite na pogajanja. Delodajalcem je jasno, da to stane. Le mi "črnci" se včasih ne zavedamo svoje cene.

Pozdrav vsem,

MG
rina
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

MG, hvala
vlila ste mi pogum. Mislim da je z mojim delom zadovoljen, saj sem že 15 let pri njem. In res je da ga kot zaposlena koštam veliko več kot če bom zunanji sodelavec. Po Novem letu grem na pogajanja, pa bo. Tega da bom imela stroške se zavedam, sedaj jih tudi imam ker vodim knjige za svojega moža. Pridobila bom samo na času, delo si bom lahko razporedila po svoje....
ajnos
Računovodja
Računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a ajnos »

Spoštovana Rina, dovolim si dodati še svoje mnenje.

Podatek o številu VR in IF je sicer dobrodošel, je pa premalo za realno sliko. Veliko vknjižb se nabere tudi če ima podjetje blagajno, če je npr. trgovinska dejavnost, če imajo zaposleni službene avtomobile. Na porabljen čas za stranko vpliva tudi njen pristop k podjetju, lastniška struktura.
Recimo, da ocenim število vknjižb mesečno na cca 800 in dodam še obračun plač za 11 zaposlenih, to znese cca 160 tisočakov mesečno brez ddv-ja.
Pa se poigram še s porabo časa; za plače 1 dan, za knjiženje VR in IF 2 dni, plačilni promet 1 dan, pa še rezerva 1 dan = torej MAX 5 dni dela s to firmo.
Torej, če bi hipotetično omenjeno firmo 100% mesečno knjižili 5 dni in računali 160 T neto, bi si s tem zagotovili minimalno plačo zaposlenca (cca 123 T bruto) in prehrano. Za začetek je nekaj in če je to sigurna stranka vsaj za leto, dve vnaprej, potem kar pogumno. 8)

Lp
A
MG
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a MG »

Ja to že. ampak treba je še vračunati stroške poslovanja podjetja. Računovodski programi so dragi, njihovo vzdrževanje prav tako. Rečunalnik je treba zamenjati vsake 2 leti, obrazci in papir stane, treba se je izobraževati in biti na tekočem z zakonodajo vse to stane....... In če vemo, da podjetnik vse to sedaj že plačuje, ker ima računovodstvo v hiši ne vidim razloga zakaj ne bi tega lahko zaračunal tudi zunanji računovodja v svoji storitvi.
Narediti je treba kalkulacijo stroškov v enem letu + pričakovana bruto plača in porazdeliti na pričakovane stranke. Vsaka stranka, kipride zraven pa je čisti dobiček.

Pozdrav vsem,

MG
ajnos
Računovodja
Računovodja

Se strinjam, če začneš računati kaj vse rabiš in koliko stane, potem ugotoviš, da moraš kot računovodski servis kar precej delati.

Sama sem si izračunala, da po desetletnih izkušnjah in precej poznanstvi med računovodji, potrebujem VSAJ pol milijona SIT (uh, kako se sliši) :wink: prihodkov mesečno. S tem si pokrijem minimalno direktorsko plačo, povračila in za silo sledim času.

Če imam srečo rabim za to knjižiti tri, štiri firme, v nasprotnem primeru pa lahko tudi 15 in več. To pa zna bit zalogaj.

Lp
A
MG
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a MG »

Ja ajnos ampak če tega ne izračunaš in ne zaračunaš pa te lahko pričaka neprijetno presenečenje. ali delaš zastonj oziroma samo za stroške ali si celo v izgubi ali pa podjetje stagnira - si ne more privoščiti izobraževanja, računalniške opreme .....

Pozdrav vsem,

MG
ajnos
Računovodja
Računovodja

Seveda, spoštovani MG, zato pa sem zapisala, da je to zgolj moje mnenje, navedla sem kar veliko dejstev, ki vplivajo na likvidnost računovodskega posla in še niso dovolj za garantiran zaslužek.

Dejstvo je, da smo računovodje, kot strošek administracije in uprave, odvisni od realiziranega zaslužka profitnega centra in nujno potrebno zlo - pri tistih, ki pa so pravi podjetniki pa enakovreden partner pri pravilnih poslovnih odločitvah. Dejstvo je, da moramo biti komunikativni, iznajdljivi, zaneslivi, hitri, nenehno prežati za strokovnimi informacijami in še in še...

Pa veliko sreče potrebujemo še z izbiro računov. programa, svetovalca in vzdrževalca računal. opreme, pri najemu pisarne, izboru strank,.....

Skratka pridno delati in imeti veliko sreče

Lp
A
rina
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Hvala vsem za vaše prispevke k tej temi.
Vem da me čaka veliko dela in negotovosti, vzamem to kot izziv.
Poskusila bom oblikovati tako ceno da ne bom ravno na izgubi, vem pa da pri našem delu ne moremo pričakovati kakšne velikanske dobičke...
Odgovori