Finančni leasing - kako knjižim polog

Moderator: Mirko Zbačnik

Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Da razčistiva...

Je račun za avtomobil enak strošku najema za 48. mesecev? Tako sem razumel vprašanje.

Kaj je pa s tistim predplačilom, ki so vam ga vrnili - iz tega sledi, da je preplačilo vrnjeno in je kot da ga ni.
(ustrezno zmanjšano za tistih nekaj sto tisoč preplačila ki so nam ga vrnili)
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
Nikson
Novinec
Novinec
Kraj: Celje

Odgovor Napisal/-a Nikson »

Strošek najema je reciva 6 mio SIT, za stari avto sem izdala račun za recimo 2 mio SIT, kot polog je služilo 1,7 mio, 300 tisoč smo dobili nazaj od avto hiše. V pogodbi o poslovnem najemu piše da je znesek najema 6 mio sit, prvi obrok je 1,7 mio sit, drugi in vsi nadaljni obroki pa znašajo xxx sit (oz. EUR-ov). Jaz sem zdaj dobila prvi račun za xxx sit, nimam pa nikjer računa za 1,7 mio, zato pa pravim da ne vem kako zdaj to zapret. Imam samo pogodbo iz katere je razvidno koliko je bilo pologa... In imam vse ostale dokumente, ki sem jih naštela zgoraj.

Upam, da ste me razumeli...
Lep pozdrav. Blažka.
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kontakt:

Strošek najema je 6 mio, za avto ste zaračunali 2 mio, polog pa je bil 1,7, 0,3 mio ste dobili nazaj, torej dolg je še:
6-2+0,3=4,3

Kaže, da je teh 1,7 že "zaprtih" kot predplačilo, ostane pa vam še 4,3 mio. Torej vam morajo še izstavit račune za najemnino za razliko (4,3 mio). Kaj ko bi poklicali kar tja?

Malce ste me že zmedli....

PS.:
Dvakrat škoda, da vam ne morem pomagat:
- pred letom in pol sem prenehal piti kavo,
- V Celju sem zelo poredko :spomezik:
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kontakt:

Preblisk, ne vem če mi je še ostal...

Reciva, da stes prodajo avta že odplačali najem za 1,7 mio, ostalo pa boste s kompenzacijami.....

K sem bil še hud kavopivec, se mi je še v ranih jutranjih urah včasih kar med pitjem kave, kar tako, nehote, porodila ešitev... pojdite na kavico in nič ne premišljujte.

:spomezik:
Mirko Slika
Nikson
Novinec
Novinec

Tole je bla pa zdaj dvojna košarica, ha-ha.

Ne vem, mal bom še razbijala z glavo ob steno, mogoč pa pogruntam... Hvala za trud. Kava mi lahk pa samo škodi, ker je ne pijem (jaz pa nisem nehala, je nikol nisem niti začela pit...).

Upam, da bom tud jaz dobila kakšen preblisk in rešla tole zagato. :?
Lep pozdrav. Blažka.
tankra
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a tankra »

V vsakem primeru potrebujete od leasing hiše račun za 1,7 mio. Tudi pri nas imamo avtomibile v najem in vedno nam leasing hiša izstavi prvi račun blazno visok cca 20% vrednosti avtomobila ta račun knjižimo kot razmejene stroške za čas poslovnega najema. Mesečno dobivamo račune za najemnino kateri gredo normalno v stroške.
Predlagam vam, da pokličete leasing hišo in jih prosite za račun pologa 1,7mio
Lp
Tanja
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kontakt:

Poglejte odgovor tankre, mogoče je tu rešitev.

Tudi jaz sem se že zmedel.
Mirko Slika
Nikson
Novinec
Novinec

Ja, jaz tud bolj kot razmišljam bom lahko edino tako vse pozaprla... Bom klicala na leasing hišo in jih poprosila za račun...

Najlepša hvala obema. Mal sem bla skeptična glede sodelovanja na forumu, ker je blo prvič... Hvala obema za vajino angažiranost. :)
Lep pozdrav. Blažka.
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kontakt:

Nikson, včasih boste morali pač malce počakat za odgovore. Lahko da ni trenutno nobenega naforumu, lahko da vidi odgovor pa nima časa, ali mora še preletet literaturo, sestavit odgovor. Vi kar pogumno sodeljujte še naprej.

Lahko se bo zgodilo, kot v em primeru, da bo nekdo le mešal štrene (kot sedaj jaz, na primer) in nič odgovoril, a mogoče vas le usmiri do pravega razmišljanja. :spomezik:
Mirko Slika
Odgovori