Statistika finančnih računov

megy
Začetnik
Začetnik

Statistika finančnih računov

Odgovor Napisal/-a megy »

Zdravo!

Kaj po vaše pomeni druga alineja naslednjega člena:
Obvezniki poročanja so vse institucionalne enote, ki so po standardni klasifikaciji institucionalnih sektorjev (Uredba o uvedbi in uporabi standardne klasifikacije institucionalnih sektorjev, Uradni list RS, št. 56/98) uvrščene v sektorje S.11 (nefinančne družbe), S.12 (finančne družbe) in S.13 (država) razen:
– nefinančne družbe, katerih bilančna vsota (vrednost aktive) je ob koncu koledarskega leta, pred obdobjem, za katero se poročajo podatki, manjša od 200 milijonov tolarjev;
– institucionalne enote države, katerih bilančna vsota (vrednost aktive) je ob koncu koledarskega leta, pred obdobjem, za katero se poročajo podatki, manjša od 2 milijard tolarjev.

Kdo po vaše spada med institucionalne enote države?

Hvala za pomoč in lep pozdrav!
katrijn
Nadračunovodja
Nadračunovodja
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a katrijn »

Odgovora na vaše vprašanje sicer ne poznam, verjetno pa vas zanima ali ste obveznik poročanja. Na strani http://www.ajpes.si, si poglejte ali spadate med obveznike poročanja.

/popravljen url/
megy
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a megy »

A mi lahko daš bolj natančen link. Sem iskala na njihovi strani, pa ne najdem, kje lahko to preverim....

Hvala!
tjoze
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a tjoze »

vikak
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a vikak »

Zdej jo bo pa res treba začet delat. Rok je začetek novembra (10.11.)
tjoze
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Dobro je prebrati še to:
http://www.bsi.si/html/porocanje_banki/ ... index.html

Iz Banke Slovenije sem dobil pisno obvestilo, da celemu sektorju S.13, katerih bilančna vsota (vrednost aktive) ne presega 2 mrd NI TREBA POROČATI.
Evida
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a Evida »

Tudi jaz sem dobila tak odgovor. Na spletni strani AJPES-a pa smo še vedno kot obvezniki za poročanje a so mi pojasnili, da še niso prilagodili programa novim pogojem. Prilagodili naj bi ga v 4 do 6 tednih.
Evida
tjoze
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Drži, tudi sam sem danes govoril z AJPES-om in sem dobil enak odgovor.
almani
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a almani »

Evida napisal/-a:Tudi jaz sem dobila tak odgovor. Na spletni strani AJPES-a pa smo še vedno kot obvezniki za poročanje a so mi pojasnili, da še niso prilagodili programa novim pogojem. Prilagodili naj bi ga v 4 do 6 tednih.
mislim da je tule že nov link
http://www.ajpes.si/SFR2005/zavezanci.asp

(na starem SFR) smo mi še kot zavezanci za poročanje tule pa lepo izpiše da nismo ... jupi Slika
tjoze
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Kako lepo je prebrati, da nisi zavezan poročanju.......... :lol:
katpolona
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a katpolona »

tjoze napisal/-a:Kako lepo je prebrati, da nisi zavezan poročanju.......... :lol:
Tudi jaz sem preverila, pa tudi piše, da nismo zavezani poročanju SFR - podatek je informativne narave. Bodo spet spreminjali predpise? Ha, ha,....
tjoze
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

:D Po moje ja, saj bo ogromno pravnih subjektov izpdlo iz sistema poročanja, in da bo imel AJPES kaj delati, bo po moje res prišlo do sprememb pravil igre....... :D
Odgovori