dohodnina in popusti

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
gregorxx
Novinec
Novinec

dohodnina in popusti

Odgovor Napisal/-a gregorxx »

Zaposlen sem pri podjetju, ki se ukvarja s prodajo. Podjetje nudi zaposlenim določene popuste na izdelke, ki jih prodja. Ti popusti znašajo 10 - 20%, odvisno od višine zneska.
Slišal sem, da je baje potrebno skupni znesek vseh popustov, ki sem jih dobil med letom v napovedati dohodninski napovedi napovedati kot boniteto.
Ali kdo kej ve o tem.

Splošno je znano, da imajo ponavadi zaposleni pri podjetjih določene popuste na izdelke, ki jih podjetje prodaja.

Hvala
Ika
Začetnik
Začetnik
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a Ika »

Pravilno je, da te zneske vpišete kot boniteto. Seveda pa je vprašanje ali vam je delodajalec poslal podatke za te prejemke, moral bi vam jih, da bi vi lahko te zneske vpisali pod zap. št. 13 v napoved.
Kako boste pa naredili,:) se pa sami odločite.
Lep pozdrav Ika
magdalena
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a magdalena »

Če popusti,ugodnosti in darila, ki vam jih da podjetje v katerem ste zaposleni, ne presegajo 5 % ene povprečne bruto plače zaposlenega v RS, se le-ti ne vštevajo v osnovo za dohodnino, znesek nad to vrednostjo pa. Če so bili dani popusti v mesecu decembru, se upošteva povprečna plača za mesec oktober 2003 ( znesek 257.171,00 sit, torej skupni znesek popustov ne sme preseči 12.858,00 sit).

lp

Magda
Odgovori