mnenje DURS-a?
Moderator: Mirko Zbačnik
mnenje DURS-a?
Morda veste, če se na DURS lahko pošlje kakšno vprašanje in poprosi za njihovo mnenje?In kam.
hvala in lep dan
beti
hvala in lep dan
beti
Mislim, da greste na njihovo spletno stran in pod rubriko pišite nam postavite vprašanje. Zadnjič na seminarju je bilo poudarjeno, da je treba vprašanja postavljati zelo natančno za primer, lahko tudi konkretne števile, ne kar na splošno, saj drugače ne dobite zadovoljivega odgovora. Sama se še nisem posluževala tega in se bo javil še kdo, ki že ima izkušnje s postavljanjem vprašanj durs-u.
LP
LP
Življenje se ne meri s številom vdihov, temveč s trenutki, ki dih vzamejo.
-
gradbeništvo
- Računovodja

- Kraj: Slovenia
- Kontakt:
Hvala bogu, da imate referenta, ki vam zna pomagati. Mi nismo takšne sreče.
S čakanjem na odgovor pa imam jst slabe izkušnje - po mailu sploh nisem prejela odgovora, dobila sem le tel.klic, ki pa mi bore malo pomaga pri dokazovanju, da so mi tako svetovali na davčni upravi - pisnega odgovora pa niso želeli podati.
Lp
S čakanjem na odgovor pa imam jst slabe izkušnje - po mailu sploh nisem prejela odgovora, dobila sem le tel.klic, ki pa mi bore malo pomaga pri dokazovanju, da so mi tako svetovali na davčni upravi - pisnega odgovora pa niso želeli podati.
Lp
Nekateri imate dokaj slabe izkušnje.Bomo morali še kar naprej biti pravniki in zagovarjati svojo razlago zakona, če z mesta kjer bi te morali podučiti ne dobiš odgovora.Kot da učiteljica ne bi hotela razložiti snovi, od učencev pa zahtevala znanje, češ saj imate učbenike.
rezime teme:zanesi se nase
lp
rezime teme:zanesi se nase
lp
-
gradbeništvo
- Računovodja

- Kraj: Slovenia
- Kontakt:
Jaz bi dodalo da referenti na DURSU niso pristoji za razlaganje lahko vam sicer pomagajo če kaj ne veste in vam odgovorijo če vedo. Referenti so zgolj uslužbenci, ki vnašajo in kontrolirajo podatke ki jim jih na obrazcih oddajate davčni svetovalec pa je osebe ki mora odgovoriti na sleherno vaše vprašanje, če odgovora ne ve se mora o njem posvetovati z ostalimi. Naj samo še dodam da pravzaprav tolmačev ali raznoraznih razlagalcev zakonov ni.
L.P. Lidija
Če pošljete uprašanje po e pošti morate obvezno navesti vaš točen naslov, davčno št. in ime in priimek drugače ne odgovorijo.
Mi pa se poslužujemo možnosti da naslovimo na območno davčno upravo pismeno uprašanje in moram priznati da smo nekajkrat nergali, da ne odgovarjajo pravočasno, sedaj me pa lepo pokličejo in mi sporočijo,naprimer da je uprašanje zakomplicirano in da so ga odstopili Ljubljani. In moram reči, da sem v roku 3 mesecev pa prejela odgovor.
Seveda odgovora v roku 1 meseca ni moč dobiti. Na odgovor referentov se pa ni zanašati, ker one niso za to da bi dajale informacije tako da ni nujno pravilen odgovor če vam kaj rečejo.
Mi pa se poslužujemo možnosti da naslovimo na območno davčno upravo pismeno uprašanje in moram priznati da smo nekajkrat nergali, da ne odgovarjajo pravočasno, sedaj me pa lepo pokličejo in mi sporočijo,naprimer da je uprašanje zakomplicirano in da so ga odstopili Ljubljani. In moram reči, da sem v roku 3 mesecev pa prejela odgovor.
Seveda odgovora v roku 1 meseca ni moč dobiti. Na odgovor referentov se pa ni zanašati, ker one niso za to da bi dajale informacije tako da ni nujno pravilen odgovor če vam kaj rečejo.
-
likvidator
- Nov član