Podjetje je lastnik stanovanja, ki ga bo prodalo fizicni osebi. Lepo prosim, ce ima kdo vzorec kupoprodajne pogodbe za stanovanje, da mi ga poslje na moj e-mail: artepm71@hotmail.com
Ali veste, da po novem zakonu ne smete sami napisati kupoprodajne pogodbe, da mora imeti kupoprodajna pogodba na koncu pripis: pogodbo sestavil odvetnik ali notar ter žig notarja ali odvetnika. V nasprotnem primeru vam bodo pogodbo na Davčni upravi zavrnili.
pepi5 napisal/-a:Saj bomo pogodbo overili pri notarju.
To ni več dovolj.
Po novem mora sestaviti pogodbo pravnik s pravosodnim izpitom (lahko odvetnik ali notar).... Tako pogodbo pa je potem potrebno še overiti pri notarju, ki pa ne sme biti tisti, ki je pogodbo sestavil.
Notar,ki je pogodbo sestavil, jo lahko tudi overi in zato ni potrebno, da ti en notar pogodbo sestavlja, drug notar pa overi. Zakon samo pravi, da jo mora sestaviti pravnik s pravosodnim izpitom, nikjer pa ne piše,da jo ta isti ne sme tudi overiti. Meni je prejšnji teden notar sestavil pogodbo, nato smo šli plačat davek na občino, nato pa k istem notarju nazaj, da je še overil podpis.