računi iz 2004

Teme, ki jih ne morete uvrstiti drugam

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
Piikiica
Začetnik
Začetnik

računi iz 2004

Odgovor Napisal/-a Piikiica »

Kaj je mogoče narediti, če vam kakšna prinese račune še iz leta 2004, in je tega kar za nekaj milijonov? (ne bom izgubljala besed, kako so lahko pozabili na te račune) Kako naj to dam v knjige??? Kaj je sploh mogoče narediti? :shudic:
Piikiica
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a Piikiica »

Za besedo kakšna sem pozabila napisati stranka.
Poslovne knjige za leto 2004 so zaradi tega seveda zdaj nerealne, ne prikazujejo resničnega in poštenega stanja. Ali ima kdo kakšne izkušnje, kako lahko popravim nastalo zmedo.
Hvala za kakršnokoli mnenje.
hm
Računovodja
Računovodja
Kraj: ljubljana

Odgovor Napisal/-a hm »

Verjetno bo potrebno dati na davčno nepriznane.

lp
Življenje se ne meri s številom vdihov, temveč s trenutki, ki dih vzamejo.
ajnos
Računovodja
Računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a ajnos »

Definitivno so to davčno nepriznani odhodki, lahko pa si še odbijate ddv, če je to strošek, ki dovoljuje odbitek vstopnega ddv-ja.

Lp
A
pamps
Nadračunovodja
Nadračunovodja

Odgovor Napisal/-a pamps »

Upam, da Pikica ne bo zamerila, ker uporabljam njeno temo, tudi mene nekaj zanima v zvezi s tem. Po prenovljenih standardih se stroški oz.odhodki iz preteklih let ne izkazujejo kot izredni odhodki, temveč kot stroški obračunskega obdobja na ustreznih kontih posameznih izvirnih vrst stroškov. Ugotovili smo, da so to davčno nepriznani stroški oz.odhodki. Ta davčna nepriznanost pa ni nikjer v ZDDPO napisana, tudi v pravilniku o davčno nepriznanih stroških tega nisem našla. Vse izvira iz standardov, kjer je zapisano, da se morajo stroški pripoznati v obdobju, ko so nastali (so mi razložili na Zvezi).
Zanima me, ali ima kdo kakšno tolmačenje na to temo (namreč, da stroški preteklih let niso davčno priznani)? Nekako so mi na seminarjih to vcepili v glavo in nimam prav nobenega pisnega dokazila da je to res to, da bi lahko pokazala direktorjem, ko bomo pregledovali davčno nepriznane stroške (standardov pa ne bodo brali, v začetku leta sem jim razdelila novi predpis, vendar tega ni v 21.členu). Vsi mi bodo kazali na 20.člen...."za ugotavljanje dobička se priznajo odhodki, potrebni za pridobitev prihodkov....."
Odgovori