Prosim vas za pomoč pri knjiženju administrativne prepovedi.
Situacija je sledeča. Delavec je bil dolžen DURSU in ker ni plačal, je dobil delodajalec sklep, da mu mora ta znesek trgati pri plači.
Seveda se to ni zgodilo, saj je delavec zagotovil, da bo ta znesek poravnal sam. To se je zgodilo januarja letos.
Ker je delavec pozabil zadevo poravnati, je sedaj podjetje dobilo plombo na zahtevani znesek na TRR.
Delavec pa je takoj, ko je zvedel za nastalo situacijo, poravnal dolgovani znesek iz svojega računa.
Kako naj sedaj sprovedem vse te knjižbe. Do koga naj odpiram obveznosti po sklepu (do delavca ali do podjetja).
Ali bi bilo enostavneje oziroma predvsem pravilno, če bi vse skupaj pustila na miru in ne bi ničesar knjižila v evidence ter glavno knjigo, saj je bilo vse poravnano in davčna je umaknila plombo iz TRR.
Že vnaprej se zahvaljujem za odgovor.
Katja
administrativna prepove
Moderator: Mirko Zbačnik
Kot prvo, če delavec zatrdi da bo plačal, mu verjemite samo če predloži kopijo do takrat ko obračunavate plače, drugače odtegnite.
Knjižiti nimate kaj, saj je delavec kot fizična oseba privat to plačal. Kar imate dokumentacije jo priložite k dotičnemu obvestilu o zadržanih sredstvih na TRR in v dosje delavca.
LP
A
Knjižiti nimate kaj, saj je delavec kot fizična oseba privat to plačal. Kar imate dokumentacije jo priložite k dotičnemu obvestilu o zadržanih sredstvih na TRR in v dosje delavca.
LP
A
-
Optimistka
- Računovodja

Administrativna prepoved
Prosim za pomoč:
kako pa knjižim, če mi adminstrativno prepoved dursu plačamo in delavcu znesek odtegnemo od plače? Odprem nov konto in kakšen?
Najlepša hvala in LP, M.
kako pa knjižim, če mi adminstrativno prepoved dursu plačamo in delavcu znesek odtegnemo od plače? Odprem nov konto in kakšen?
Najlepša hvala in LP, M.
-
irenca
To, kar so vam vzeli iz trr, bi jaz vzpostavila terjatev do delavca
165/110.
Jaz bi zahtevala od delavca administrativno prepoved, če je nimate. Pa verjetno jo imate. Nato bi pri plači vzpostavila kredit na 282 in za ustrezen znesek zmanjšala 251.
Pri plači bi ta znesek šel gor in dol. Iz plače na račun podjetja. Zaprla bi potem 165-druge terjatve do delavcev(transakcijski račun v debet) in zaprila 282 (transakcijski račun v kredit; npr.: 100 neto in 5 kredita- 95 neto 251/ in 5 kredita 282/ - tudi temeljnica mora biti prej prav narejena).
Na koncu bi delavcu dala potrdilo o sprovedenosti. On pa naj z obema potrdiloma (s svojo plačilno listo in svojim potrjenim pl.nalogom) gre na Durs in zahteva vračilo.
Lp, Irenca
165/110.
Jaz bi zahtevala od delavca administrativno prepoved, če je nimate. Pa verjetno jo imate. Nato bi pri plači vzpostavila kredit na 282 in za ustrezen znesek zmanjšala 251.
Pri plači bi ta znesek šel gor in dol. Iz plače na račun podjetja. Zaprla bi potem 165-druge terjatve do delavcev(transakcijski račun v debet) in zaprila 282 (transakcijski račun v kredit; npr.: 100 neto in 5 kredita- 95 neto 251/ in 5 kredita 282/ - tudi temeljnica mora biti prej prav narejena).
Na koncu bi delavcu dala potrdilo o sprovedenosti. On pa naj z obema potrdiloma (s svojo plačilno listo in svojim potrjenim pl.nalogom) gre na Durs in zahteva vračilo.
Lp, Irenca