ODDAJA POROČIL

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
TIDA
Začetnik
Začetnik

ODDAJA POROČIL

Odgovor Napisal/-a TIDA »

Pozdravljeni!
Vem da je bilo nekje na forumu že napisano vendar ne najdem. Ali moramo za pošiljanje na DURS imeti obrazce za bilance ali je to lahko isti obrazec kot ga oddamo na AJPES oz. ga sprintamo iz računovodskega programa? Kako delate vi? Če se ne motim sem lani poslala kar obrazce ki mi jih naredi računovodski program. Letos pa me je kolegica opomnila da to ni mogoče?! Kakšno prakso uporabljate vi?
Hvala.
KENNY
Novinec
Novinec
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a KENNY »

Oblika ni posebej predpisana. Uredu so izkazi, ki se jih odda na Ajpes.

Pozdrav
bojana
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec
Kraj: Slovenia
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a bojana »

Če se ne motim je spletni strani DURS-a pisalo da ni vredu če pošlješ ajpesove bilance na durs.Kje sem to pobrala pa ne najdem sedaj nikjer.Najboljše je če pokličete referenta na DURS in vam bo on najbolj odgovoril na to vprašanje

lp. Bojana
adut
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a adut »

Meni je referentka na DURS-u rekla, da majhna družba lahko odda kar AJPES-ove obrazce, srednja ali velika družba pa ne.
Mirjana
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Lani sem oddal AJPES-ove, (majhna družba), pa ni bilo pripomb.

Mirko
uni
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a uni »

Mislim, da nekatere enote DURS-a sprejemejo kenatere pa ne, AJPESOVE obrazce; vendar pa mislim, da ni to merodajno, kaj sprejemejo, ker je problem kasneje, če dobiš kontrolo, ker mora bili poslovna bilanca izdelana po SRS, ki pa zahtevajo bilanco uspehaoz.IPI ) po Različici I ali II. Tako da jaz ne upam odda kar Ajpesoih obrazce, pa bi bilo veliko priročnejše in pametneje, saj je še bolj razčlenjeno kot v Različici I ali II.Upam, da imam prav.
Odgovori