DVIGI oz. NAKAZILA

Teme, ki jih ne morete uvrstiti drugam

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
NINA BAL
Nov član
Nov član
Kraj: Slovenia

DVIGI oz. NAKAZILA

Odgovor Napisal/-a NINA BAL »

Pozdravljeni,

zanima me, če imate kako idejo, kako bi izplačevali plače našim gradbenim delavcem. Namreč vsi imajo obračunano najnižjo plačo torej cca. 88.000,00 SIT, njegova dejanska plača po urni postavki pa znese cca. 150.000,00 SIT. Ima kdo kak predlog kako bi to razliko prikazali - vem, da bi morali plačati prispevki od 150.000,00, ampak potem lahko firmo takoj zapremo!! S tem, da so to tujci gradbinci, ki so skoz na tereno, imajo naš avto, en vozi in druge pobira, kjer se domenijo!! To Vam pišem, da boste videli, če lahko kilometrino, dnevnice pribijem zraven neto plače!!!
Prosim pomagajte, ker če pride davčna, se mi bo kr zmešal!!

Hvala v naprej
N.B.
karmi
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a karmi »

Nisi povedala kaj ste , do.o. al s.p., . Ce nimas osebnih avtomobilov v osnovnih sredstvih, lahko na te obracunas kilometrino. Vendar pa ves,da delavcem ne pripadajo dnevnice ce so pretezno na terenu, torej jim lahko obracunas 1.300,00 sit prehrane + dodatek 163 sit na naduro, ampak pazi da ne presezes 20 nadur na mesec.
hera
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a hera »

poskusi še z dodatkom za ločeno življenje in terenskim dodatkom, vendar če imajo v pogodbi o delu zapisana večja plača kot jo obračunavate, ne boste prišli skozi, saj bo davčna to ugotovila. Pri enem podjetju smo imeli v pogodbi zapisano osnovno plačo (kot vi) ter pripadajoči dodatki za ločeno življenje in terenski dodatek. :spoljub:
NINA BAL
Nov član
Nov član

Živjo!

Najprej hvala za odgovore. Smo d.o.o. in Vam povem, da res ne vem kako naj upravičim tako veliko denarja - torej razliko. Ko rečem direktorju, da poviša neto plače, pa pač to ne gre in tudi sama vem, da finančno ne bi prišli skozi. Prehrana je 1.300,00 SIT - najhuje je, ker naši delavci jedo v gostilni od katere mi prejmemo račun - torej ne smem mu še malice izplačat. Drugač so pa avtomobili v lasti delavcev, imamo pa tudi kombije, ki so pa naši - kaj lahko pa tukaj naredim, namreč v tem kombijo je 9 ljudi-jim lahko kej obračunam.

HVALA VAM!!
N.B.
karmi
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a karmi »

Vse kombije imate v osnovnih sredstvih?
Tem devetim v kombijih pac pripada le malica, ki je pa zaradi racuna ne morete obracunati.Kaj ste pa vi v tej firmi, zaposlena, al jim samo vodite racunovodstvo?
Namrec na direktorja firme in ostale zaposlene, ki pretezno ne delajo na terenu, se da kar nekaj dnevnic in kilometrin obracunat.Sicer pa se dosti delavcev najraje vozi z lastnim avtomobilom v službo, sploh pa če so vsak dan na terenu :wink:
NINA BAL
Nov član
Nov član

Živjo!

Ja vsi kombiji so osnovno sredstvo. 6 pa se jih vozi s svojim avtom in zraven še 4 - torej, da je avto zaseden. In kaj morajo ti vozniki narediti-verjetno pisati potni nalog - iz tega sledi kilometrina- a kr po 62 sit al kako. Kako pa dnevnica - delavci namreč včasih delajo tudi 12 ur - kaj je to dnevnica ali so nadure - v bistvu ne razumem dnevnice, če si na pot 12 ur-kaj je to 8 ur delovnih in 4 nadure ali samo dnevnice??? Jaz sem drugače samo tajnica, računovodstvo imamo pa zunanje - pa noben nič ne zna povedat - moramo pa jih imet, zaradi....

Res vam hvala za pomoč - fino je ker po domače povest in Vas razumem!!

RES HVALA!!
N.B.
Odgovori