Dopust

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
HANNAH
Novinec
Novinec

Dopust

Odgovor Napisal/-a HANNAH »

Delavka se je vrnila z dopusta za nego in varstvo otroka 29.7.2005. Mislim, da ji glede na šest-dnevni delavnik pripada 12 delovnih dni dopusta plus en dan na otroka. Torej 13 dni letnega dopusta za leto 2005. 12 dni pa ji zapade, ker ni delala več kot šest mesecev. Razmišljam pravilno?
Kje bi našla črno na belem, da bi delavki to dokazala? Sem iskala v ZDR pod letni dopust, a žal nisem nič našla.
lep vikend :spomezik:
helena
Računovodski mojster
Računovodski mojster
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a helena »

Mislim, da ji pripada celoletni dopust. :ssram:
tisdno
Računovodja
Računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a tisdno »

TUDI JAZ SE STRINJAM, DA JI PRIPADA CELOTEN DOPUST. MISLIM, DA STE ZAMENJALI PRAVICO DO DOPUSTA S PRAVICO IZRABE DOPUSTA, GLEDE NA TO, DA STE NAPISALI, DA NI DELALA VEČ KOT ŠEST MESECEV.
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

163. člen
(izraba letnega dopusta)
(1) Letni dopust je mogoče izrabiti v več delih s tem, da mora en del trajati najmanj dva tedna.
(2) (2) Delodajalec je dolžan delavcu zagotoviti izrabo letnega dopusta do konca tekočega koledarskega leta, delavec pa je dolžan do konca tekočega koledarskega leta izrabiti najmanj dva tedna, preostanek letnega dopusta pa v dogovoru z delodajalcem do 30. junija naslednjega leta.
(3) Delavec ima pravico izrabiti ves letni dopust, ki ni bil izrabljen v tekočem koledarskem letu zaradi odsotnosti zaradi bolezni ali poškodbe, porodniškega dopusta ali dopusta za nego in varstvo otroka, do 30. junija naslednjega koledarskega leta, če je v koledarskem letu, v katerem mu je bil odmerjen dopust, delal vsaj šest mesecev. (1) Če je delavec v koledarskem letu, v katerem mu je bil odmerjen dopust, delal manj kot šest mesecev, ima pravico izrabiti letni dopust v skladu s prejšnjim odstavkom.
(4) Delavec, ki dela v tujini, lahko v celoti izrabi letni dopust do konca naslednjega koledarskega leta, če je tako določeno s kolektivno pogodbo delodajalca.
(1) in (2) - beri v tem zaporedju
Zadnjič spremenil Mirko Zbačnik, dne 30 Sep 2005, 14:35, skupaj popravljeno 2 krat.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
HANNAH
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a HANNAH »

Sama sem bila točno od 1.1. do 31.12.2003 na starševsekm dopustu, Ko sem se vrnila mi je šefica razložila da mi 10 dni zapade. Torej mi je pripadal cel dopust, ki bi ga lahko do 30.6.2004 izrabila? :ssram:
tisdno
Računovodja
Računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a tisdno »

Ja mislim, da ste bili oškodovani za 10 dni dopusta.
čokolada
Začetnik
Začetnik

odgovor

Odgovor Napisal/-a čokolada »

Vaši delavki pripada celoten dopust in ga lahko izrabi do 30.06.2006.

LP
Odgovori