Davčno nepriznani stroški

Teme, ki jih ne morete uvrstiti drugam

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
Stela1
Nov član
Nov član

Davčno nepriznani stroški

Odgovor Napisal/-a Stela1 »

Živjo!

Naletela sem na težavo. Redno zaposleni delavki je delodajalec dal odpoved kot tehnološki višek (opravljala je računovodstvo). Računovodstvo je prešlo v roke zunanjemu računovodskemu servisu. Ker je delavki manjkalo le nekaj let do polne delovne dobe za upokojitev se je na sodišču pritožila in zmagala. Sodišče je odredilo ponovno vrnitev na delovno mesto. Še preden je prišel sklep sodišča jo je delodajalec poslal na dopust. Po sklepu je ni pozval nazaj na delovno mesto. Delavka je bila zaradi dopusta odsotna več kot pet dni, zato ji je ponovno želel prekiniti delovno razmerje zaradi kršitve. Delavka se je na drugi tožbi ponovno pritožila in zmagala. Postopki so se seveda vlekli. Sodišče je odredilo plačati delavki nekajletno plačo za leta nazaj, obresti, odpravnino......nastali so tudi stroški dveh sodnih postopkov.

Zanima me sledeče: ali so ti stroški davčno nepriznani stroški? Ali se jih v celoti knjiži v stroške? Nekatere računovodje si trdijo eno, druge drugo. Odškodnina je znašala brez sodnih stroškov cca. 8.500.000,00 SIT. Davek na ta ustvarjen dobiček je kar visok. Družba deluje kot neprofitna organizacija.

Svetujte mi kako s sknjiženjem! :svprasaj: :svprasaj: :svprasaj:

Hvala za vašo pomoč!
Odgovori