"ADM.PREPOVED" NA OBROKE
Moderator: Mirko Zbačnik
-
stanovanjska
- Začetnik

- Kraj: Slovenia
- Kontakt:
"ADM.PREPOVED" NA OBROKE
Imam primer, ko ima delavec (ki je hkrati tudi lastnik) sklenjeno pogodbo o zdravstvenem zavarovanju, plačuje enkrat letno. Zavarovalnica k nam pošlje obračun, ki ga mi upoštevamo kot administrativno prepoved oziroma lepše rečeno kot odtegljaj od neto plače. Pri obračunu plače delavec (lastnik) zahteva, da se mu zavarovanje "trže" v dveh obrokih. Kaj zdaj to pomeni? Zavarovalnici bomo znesek poravnali v celoti. Ali bo razlika do polneta zneska boniteta? In če je - kako jo prikažem? Ali je to posojilo med povezanimi osebami? Za kakršnokoli informacijo vam bom zelo hvaležna.
-
stanovanjska
- Začetnik

- Kontakt:
Hvala Kornelija, saj se nekako strinjam, moti me le tisti BI REKLA. Torej zanima me ali je tukaj samo BI ali MORAM nekaj storiti? (ali lahko obračunam boniteto ali moram obračunati boniteto oz. ali lahko pripravim posojilno pogodbo med povezanimi osebami ali moram to storiti in obračunati zakonsko predpisane obresti za taka posojila.....) A morda še kdo kaj ve v zvezi s tem, oz. a je kdo že imel tak primer.
Vsak inšpektor bi to vzel kot kratkoročno posojilo med povezanimi osebami. Od datuma plačila zavarovalnici do datuma odtegljaja lastniku je potrebno napisati posojilno pogodbo in obračunati obrasti, ki veljajo za povezane osebe. Te obresti ne rabijo nujno biti plačane. Potrebno pa jih je obračunati in upoštevati pri davčnem obračunu podjetja.
Posojilo pa ni boniteta.
Pozdrav vsem,
MG
Posojilo pa ni boniteta.
Pozdrav vsem,
MG
-
stanovanjska
- Začetnik

- Kontakt: