potni str.direktorju,ki ni zaposlen
Moderator: Mirko Zbačnik
-
ponedeljka
- Novinec

potni str.direktorju,ki ni zaposlen
v našem podjetju so izplačevali potne stroške direktorju, ki je sicer zaposlen v drugi firmi, za našo firmo nima pogodbe o zaposlitvi, vendar opravlja funkcijo direktorja tudi za našo firmo. Kako lahko za nazaj rešimo ta problem, saj potni stroški dirktorju kot nezaposlenemu v naši firmi ne bi smeli biti izplačani?
Hvala za odgovore.
lp : ssok:
Hvala za odgovore.
lp : ssok:
-
ponedeljka
- Novinec

Na podlagi pogodbe o poslovodenju mu lahko izplačate strošek in zaslužek. Vse skupaj pa je obdavčeno po stopni 25 %. sem iskala če je kakšan druga možnost pa na žalost nisem mič našla.
Nekaj pa mi vendarle ni jasno. Ali je direktor tudi lastnik podjetja ?? Ali opravlja direktorsko funkcijo zastonj ??
Pozdrav vsem,
MG
Nekaj pa mi vendarle ni jasno. Ali je direktor tudi lastnik podjetja ?? Ali opravlja direktorsko funkcijo zastonj ??
Pozdrav vsem,
MG
-
ponedeljka
- Novinec

Ja, res je. Edina možnost, da se mu izplačajo potni stroški je ta, da je v nekem pogodbenem razmerjem s podjetjem. Dejstvo, da je lastnik ali/in direktor tu ne igra nobene vloge.
Če ni pogodbe, so taki stroški z vidika podjetja davčno nepriznani, direktorju pa bi morali biti izplačani v skladu z 98.členom ZDoh-1.
Če ste jih izplačevali le letos in to v gotovini, zadevo še lahko popravite.
Če ni pogodbe, so taki stroški z vidika podjetja davčno nepriznani, direktorju pa bi morali biti izplačani v skladu z 98.členom ZDoh-1.
Če ste jih izplačevali le letos in to v gotovini, zadevo še lahko popravite.