Izračun delovne dobe v delovni knjižici

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Izračun delovne dobe v delovni knjižici

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Moja delovna doba pri zadnjem delodajalcu je od 30. 07. 2001 do 30. 09. 2005. Ker je računaje delovne dobe tu malce skregano z (mojo) logiko, me zanima, koliko naj vpišem? Namreč za mesec se tu upošteva 30 dni in kaj naj počnem s tistim "30. 07. 2001"? Je to 4 leta, 2 meseca in 1 dan?
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
sandram
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a sandram »

Po 15.čl Pravilnika o del.knjižici je tako
*da se odšteje podatek vpisan v rubriko Datum sklenitve delovnega razmerja od podatka vpisanega v rubriko Datum prenehanja del.razmerja in se prišteje en dan*. :wink:
LOTICA
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a LOTICA »

Mirko, jaz sem naredila kar vnos v program, ki ga uporabljam za izračun plač in je napisal točno tako 4 leta 2 meseca in 1 DAN.
lp :)
MG
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Koper

Odgovor Napisal/-a MG »

Jaz imam program, ki mi računa delovno dobo tako kot je določeno po pravilih. Ko sem vpisala vaše datume sem dobila rezultat 04-02-01 = LL-MM-DD.

Pozdrav vsem,

MG
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Hvala, za res hiter odgovor! Tudi referentka na ZZZS je menila enako, a ker je to področje SPIZ-a, ni bila ravno sigurna. bom kar vpisal 4 leta, 2 meseca in 1 dan!

Upam, da mi bo nekoč tudi ta logika domača mojim možgančkom :spomezik: !
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
tia*
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a tia* »

Ob tej temi - vpisovanje delovne dobe v delovno knjižico, sem se spomnila na dokaj zanimiv primer, s katerim sem referentko na ZPIZ pred nekaj leti spravila ob živce in bom vesela vsakega vašega mnenja ali komentarja.

Koliko delovne dobe ima delavec, če je na delu od 1.10. do 31.12. istega leta? (Logično: 3 mesece !)

In koliko delovne dobe ima delavec, če je na delu od 1.10. do 30.12. istega leta ?

Referentka na ZPIZ mi je rekla, da to ni tri mesece. Ko sem jo vprašala, kaj pa se potem vpiše v delovno knjižico, je odgovorila, da 30 dni (za december). In ko sem jo spomnila, da je 30 dni isto kot en mesec, ji je prekipelo ...

Zadeva sploh ne bi bila tako zanimiva, če ne bi šlo za pridobitev pogoja za upokojitev. Delavka je za upokojitev v tekočem letu potrebovala pogoj ... let in 3 mesece delovne dobe, kar bi dopolnila ob koncu leta. Če bi to bil 31.12. naj bi se upokojila s 1.1. prihodnjega leta, ko se pogoji že spremenijo in upokojitev ni možna. Če pa bi delovno razmerje prenehalo 30.12. in bi se upokojila z 31.12., bi zadeva bila o.k.

Če se komu da, bom res vesela komentarja.

Lep pozdrav
Tanja
ansaj
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a ansaj »

Najboljše je, da vprašate na ZPIZu, oziroma, da greste tja in vam oni vpišejo delovno dobo. Tako sem naredila jaz. za delavca, ki je bil zaposlen od 1.8.2005 do 31.8.2005 so mi vpisali 1 mesec. Mislim, da ima po njihovi logiki oz. sistemu vsak mesec 30 dni.
slava
Računovodski mojster
Računovodski mojster
Kraj: maribor

Odgovor Napisal/-a slava »

Lep pozdrav,

Z računanjem delovne dobe pa je res križ. Pred kakšnim mesecem sem vpisovala DD v nov program kadrovske evidence. Program po zagotovilu programerja izračuna DD 100 % pravilno. Vam povem, da niti ena delovna knjiga ni bila brez napak. Če ne več pa za en dan.
slava
Odgovori