(NE)logične napaka AJPES

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

(NE)logične napaka AJPES

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

V obrazcu mi v IBD-BI javi napako (195 NI >= 060 + 062 (5973)), čeprav je:

AOP 180 2.457
AOP 182 3.516
AOP 190 250
AOP 195 5.723;

AOP 060 3.516
AOP 062 2.457;

A to pomeni, da morab že letos poknjižiti rezerve iz dobička?
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kontakt:

Sem že našel odgovor. Razmišljal sem pravilno. V primeru oblikovanja moram to prikazuati že v BS, vendar ker je to podjetje že povečalo rezerve iz dobička v višini 10% v lanskem letu, mi letos tega ni potrebno napravit.

Sedaj mi vse štima, no upam.

Lep vikend!

Mirko
uni
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a uni »

Ampak v zakonske rezerve se ne sme v posameznem letu odvesti več in tudi ne manj kot 5 % čistega dobička posl.leta, ki ostane po pokritju prenešene izgube(neumno, ampak tudi več se ne sme; mi smo lani hoteli do 10 % osn.kapitala,da letos ne bi bilo treba nič , pa smo na Zvezi dobili pojasilo, da ni dovoljeno.
Prikazati pa je res treba v BS za 2003.
A vi mogoče kaj veste, če so za Ajpes res dovolj samo tista pojasnila, ki so na ponujeni predlogi Ajpesa(a male d.o.o.)?
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kontakt:

Če dobro pogledate na preglednisi list "pojasnila" vas sprašuje: Ali boste pojasnila predložili na pripravljenem obrazcu? da ne.

Če nebi dovoljevali drugih, bi bilo to vprašanje nesmiselno. Jaz bom poslal svoja, ker mi za majhno firmico ta ne pridejo v poštev.

Upam, da razmišljam tokrat za razliko bolj trezno, kar se mi v zadnjem tednu ne dogaja pogosto. Po 1. aprilu bo bolje.

Mirko
uni
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a uni »

Saj to je povsem jasno in nedvoumno, da lahko odaš svojo verzijo, vendar bi jaz raje kar tisto ponujeno prilogo, ker je moja bistvo bolj zahtevna, pa ne vem če je dobra( na Ajpesovi ni treba računat učinka prevrednotenja...).
Sem pa mislila, da se je samo meni že vse pomešalo, še ta enostavne zadeve, ke je res preveč vsega. Pol pa na dopust! Sej ne, ker so že nove spremembe i priprave na vstop v EU...
Odgovori