POROČANJE BS-POTNI NALOGI TUJINA

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
silvam
Računovodja
Računovodja

potni nalog tujina

Odgovor Napisal/-a silvam »

Za potovanj v tujino je bila dvignjena akonatacija 300 eur, ob obračunu izplačano 175 EUR. Razlika se mora položiti nazaj, ker nimamo deviz v blagajni. Istočasno je bilo izplačano še 60.000,00 SIT za km v tujini in cestnine v Sloveniji. Ali se to poroča BS ? BS se poroča le za SIT, za EUR pa ne ali se to sešteva ? Sem v dilemi!
lp silva
LOTICA
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a LOTICA »

Silvam, če niste prepričana ali je potrebno v vašem primeru poročati, je najbolje poklicati kar na BS in vprašati. :) So prijazni. Kot sem jaz razumela, je potrebno poročati, če znesek izplačila po potnih nalogih preseže 100.000,00 sit, ne glede na to, ali so izplačani v tuji valuti ali v sit.
LP :)
katrijn
Nadračunovodja
Nadračunovodja
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a katrijn »

Poroča se samo za TOLARSKA izplačila potnih stroškov v tujini. Če dvigneš tujo valuto, jo itak preko obrazca 1450 in gre avtomatsko v BS.
LOTICA
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a LOTICA »

Hvala, Katrijn. Jaz nisem še nikoli poročala, ker nisem vedela, da je potrebno. Pa smo v preteklih letih imeli tudi izplačilo potnih stroškov nad 100.000,00 sit / mesečno.
Ko sem poklicala na BS, so mi rekli, da za nazaj ne popravljam, naj pa v bodoče poročam.
LP :)
Odgovori