Pomoč glede TRR-ja

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
agem2004
Novinec
Novinec

Pomoč glede TRR-ja

Odgovor Napisal/-a agem2004 »

Vem da se bo tole mau čudn slišalo sam me pa vseno zanima če lahko TRR na koncu leta pride saldo 200 sit razlike, ker napake pri knjiženju ne najdem oz. zaradi zaokroževanja, me zanim če ga lahko na 31 12 2003 izravnam s prilivom ali odlivom in dam na ustrezen konto, da dobim saldo pravi kot na izpisku od banke na dan 31 12 2003. Pa še to a to kej vpliva na bilanco! Hvala lepa.
SOUNDB
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a SOUNDB »

Pozdravljen!

Mislim, da bi to lahko razliko poknjižili kot stotinske izravnave. Ne morete pa knjižiti priliva ali odliva, če pa ne obstaja noben dokument za to.

Lep pozdrav!

Klavdija
citam
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a citam »

Ja, se strinjam s Klavdijo. Poglejte pa, če ni mogoče karkoli za leto 2003 (provizija, obresti,...) knjiženo na prvem bančnem izpisku za leto 2004 in upoštevano na končnem-skupnem izpisku za TRR 2003.

Lep dan

mojca
diana
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a diana »

Stanje na TRR se 31.12.2003 mora ujemati s stanjem zadnjega bančnega izpiska in je to tudi otvoritev 01.01. naslednjega leta. Bolje da preverite, nekje ste nekaj ali premalo knjižili ali spustili-mogoče tipkarska napaka-zamenjava številk.....

diana
Angelina
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a Angelina »

tudi meni se je to zgodilo

pa sem našla napako samo ni bila moja ampak napaka banke - tudi njim se lahko zgodi
abo
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a abo »

razlike zagotovo ne sme biti.
izprintaj si konto kartico TRR in jih primerjaj s stanjem na izpisih TRR in napako najdeš v trenutku.
... napako pravim zato, ker drugo ne more biti.
upam, da sem ti pomagal, verjetno sicer malo pozno ? 8-)
lp

jozeluk
Odgovori