zanima me kako se knjiži potni nalog v knjigo prihodkov in odhodkov.
Ter kaj vse je potrebno poročati v zvezi s potnimi nalogi. Kakšni so limiti za poročanje itd. Kako je s potnim nalogom v tujino. Nameravam se tudi udeležiti sejma v tujini in me zanima če se v potni nalog vključi tudi letalska karta, hotel, rent a car itd.
Hvala za odgovore!
knjiženje potnih nalogov2
Moderator: Mirko Zbačnik
Potne stroške za zaposlene knjižite med stroške storitev, v kolono, za katero mislim, da se imenuje "stroški v zvezi z delom", za nosilca obrti pa v kolono "drugi stroški v zvezi z zavezancem". Malo preglejte kolone, morda pa se bo oglasil kdo, ki uporablja KPO, jaz je že dolgo nisem videla.
Več o tem, kam evidentirati posamezne vrste stroškov, lahko najdete tudi v Obrtniku (v razlagi o izpolnitvi napovedi za odmero davka od dohodkov; običajno je to februarska številka).
Pri obračunu potnih stroškov lahko obračunate tisto, kar vam je odredbodajalec odobril na nalogu.
Kar se tiče poročanja za sl.potov.v tujino, poglejte temo »Poročanje BS – potni nalogi tujina«, je že kar precej napisanega.
Več o tem, kam evidentirati posamezne vrste stroškov, lahko najdete tudi v Obrtniku (v razlagi o izpolnitvi napovedi za odmero davka od dohodkov; običajno je to februarska številka).
Pri obračunu potnih stroškov lahko obračunate tisto, kar vam je odredbodajalec odobril na nalogu.
Kar se tiče poročanja za sl.potov.v tujino, poglejte temo »Poročanje BS – potni nalogi tujina«, je že kar precej napisanega.